Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Με το βελτιωμένο Tayfun απειλεί η Τουρκία την Ελλάδα – Το βεληνεκές του νέου πυραύλου

Η Τουρκία προανάγγειλε τη νέα βελτιωμένη έκδοση του Tayfun που θα έχει πολύ μεγαλύτερο βεληνεκές.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Με το βελτιωμένο Tayfun απειλεί η Τουρκία την Ελλάδα - Το βεληνεκές του νέου πυραύλου

Παρά την αλλαγή εξωτερικής πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία βλέπουμε ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ.

Το θετικό κλίμα των τελευταίων ημερών μετά από προσπάθειες και των δύο χωρών παραμένει παρότι η ελληνική πλευρά τονίζει ότι πρόκειται για πλασματική εικόνα στην προσπάθεια των Τούρκων να δείξουν καλό πρόσωπο στις ΗΠΑ για τα f-16.

Εχτές μάλιστα ο πρόεδρος του ψευδοκράτους στην Κύπρο, Ερσίν Τατάρ, σε δηλώσεις του προκάλεσε με την εμμονή για τα δύο κράτη αλλά και τα «μαθήματα» συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών.

Εν μέσω όλων αυτών λοιπόν τώρα η Τουρκία ετοιμάζει νέα πιο εξελιγμένη έκδοση των πυραύλων Tayfun οι οποίοι μετά από εντολή του Ερντογάν θα έχουν πολύ μεγαλύτερο βεληνεκές.

Την είδηση έκανε γνωστή ο διευθυντής της κατασκευαστικής εταιρείας Μουράτ Ικιντζί. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, το αρχικό μοντέλο το οποίο έχει δοκιμαστεί έχει ήδη μπει στη γραμμή παραγωγής. Την ίδια ώρα μελετώνται διάφορες παραλλαγές για το Tayfun.

Στην τελευταία του δοκιμή ο βαλλιστικός πύραυλος έφτασε τα 561 χιλιόμετρα ενώ πλέον αναμένεται να ξεπεράσει αυτά τα χιλιόμετρα αποτελώντας πλέον τον πύραυλο με το μεγαλύτερο βεληνεκές της Τουρκίας. Συγκεκριμένα θα μπορεί να φτάσει τα 300 με 1000 χιλιόμετρα.

Να σημειωθεί ότι οι πύραυλοι αυτοί φέρουν κεφαλές με συμβατικά, πυρηνικά, χημικά και βιολογικά όπλα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Με το βελτιωμένο Tayfun απειλεί η Τουρκία την Ελλάδα – Το βεληνεκές του νέου πυραύλου». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ