Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Κύπρος: Προκαλούν οι Τούρκοι με τον Τατάρ – Εμμένουν στα δύο κράτη αλλά θέλουν συνεργασία

Μαθήματα συνεργασίας για το Κυπριακό κάνει ο Ερσίν Τατάρ σε νέα συνέντευξή του.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Κύπρος: Προκαλούν οι Τούρκοι με τον Τατάρ - Εμμένουν στα δύο κράτη αλλά θέλουν συνεργασία

Κύπρος: Χωρίς καμία αλλαγή στη στάση του για το Κυπριακό, ο πρόεδρος του ψευδοκράτους στην Κύπρο, Ερσίν Τατάρ μίλησε για τη συνεργασία που θα πρέπει να έχουν οι λαοί στο νησί.

Στην Τουρκία δε θέλουν να ακούν για ουσιαστική συζήτηση για το Κυπριακό και σίγουρα δε θέλουν να ακούν για αποχώρηση του τουρκικού στρατού στα κατεχόμενα.

Ωστόσο, ο Ερσίν Τατάρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων μίλησε για τη σημασία της συνεργασίας των «κοινοτήτων».

Ο Τατάρ εκπροσώπησε τις απόψεις των Τούρκων για την Κύπρο καθώς παρά τις «φιλικές» κουβέντες για διάλογο και καλή επικοινωνία έμεινε αδιάλλακτος στα θεμελιώδη θέματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο στην Κύπρο υπάρχουν δύο λαοί και δύο κράτη παραδεχόμενος ότι αυτή η στάση δεν είναι αναγνωρίσιμη διεθνώς. Ακόμη απέρριψε την πιο ενεργή εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό.

Εντύπωση έκαναν οι δηλώσεις του πως πιστεύει ότι υπάρχει κομμάτι των Ελληνοκυπρίων που καταλαβαίνουν τα λόγια του για συνεργασία. Τέλος, μίλησε για επόμενα βήματα στο Βαρώσι ενώ ισχυρίστηκε ότι δρα αυτόνομα από την Τουρκία.

Οι δηλώσεις του Τατάρ έγιναν λίγες μόνο ώρες μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη στην Κύπρο. Εκεί ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε για την επιδίωξη καλών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας το τελευταίο διάστημα αναφέροντας ότι μπορεί να επωφεληθεί και η Κύπρος.

Ταυτόχρονα όμως έστειλε μηνύματα προς την Τουρκική πλευρά ότι πρέπει να εγκαταλείψει τις διεκδικήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο και την παραβατική συμπεριφορά. Αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του Τατάρ αυτά τα μηνύματα δεν έφτασαν ποτέ στα αυτιά των Τούρκων.

Διαβάστε επίσης:

Έτσι δρούσαν οι ΜΚΟ στην Μυτιλήνη, φέρνοντας παράτυπους μετανάστες από την Τουρκία – 124 στημένες μεταναστευτικές ροές!

Ρώσοι: Το ελληνικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε κατά λάθος φωτογραφίες από μυστικούς στρατιωτικούς χάρτες

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κύπρος: Προκαλούν οι Τούρκοι με τον Τατάρ – Εμμένουν στα δύο κράτη αλλά θέλουν συνεργασία». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ