Αρχική » Viral

Τουρκία: Γέμισε η θάλασσα με δηλητηριώδη ψάρια που κοβουν σαν ξυράφι

Προφανώς οι Τούρκοι μιλούν για τα pufferfish ή αλλιώς ψάρια φούσκες.

Διονύσης Αντωνέλλος Viral
Τουρκία: Γέμισε η θάλασσα με ψάρια που κοβουν σαν ξυράφι και λέγονται στρουμφάκια

Τουρκία: Γέμισε η θάλασσα με ψάρια που κοβουν σαν ξυράφι και έρχονται και στην Ελλάδα.

Μετά την αύξηση της θερμοκρασίας του θαλασσινού νερού στην Αττάλεια, τα συγκεκριμένα ψάρια που συνήθως παρατηρούνται στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας, ήρθαν στις ακτές της Μεσογείου.

Το ψάρι ονομάζεται «φυσητήρι» και σύμφωνα με τον Τούρκο καθηγητή, Mehmet Gökoğlu, τα σαγόνια αυτού του είδους δεν είναι δυνατά ενώ παρατηρούνται εντατικά στις ακτές με την θέρμανση του θαλασσινού νερού.

«Μας κυνηγούν συνεχώς κατά τη διάρκεια των βουτιών μας. Έρχονται κοντά μας και ενεργοποιούν τους αμυντικούς τους μηχανισμούς (σ.σ. φοσκώνουν). Αν υπήρχαν άλλα μεγάλα ψάρια, θα μπορούσαν να μας βλάψουν τα δάχτυλά», ανέφερε ενώ όπως είπε χαριτολογώντας οι μαθητές του τα λένε «στρουμφάκια».

Προφανώς οι Τούρκοι μιλούν για τα pufferfish ή αλλιώς ψάρια φούσκες, τα οποία και εμφανίστηκαν σύμφωνα και με το ejournals.epublishing.ekt.gr σε αρκετές περιοχές του Αιγαίου.

Διαβάστε επίσης:

Koρβέτες: Έκανε κίνηση η Γαλλία – Δίνει πέντε Gowind στην τιμή των τεσσάρων – Tις δύο άμεσα;

To ελληνικό σχέδιο για τα τουρκικά F-16 – Η παγίδα των υπερπτήσεων που έπεσε η Τουρκία

GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ