Αρχική » Εξοπλιστικά

Βelharra – κορβέτες και ΜΕΚΟ με τον εφιάλτη των τουρκικών υποβρυχίων

Ένα MH-60 Romeo για κάθε καινούργιο ή εκσυγχρονισμένο ελληνικό πολεμικό πλοίο είναι το σχέδιο της Αθήνας.

Διονύσης Αντωνέλλος Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Βelharra - κορβέτες και ΜΕΚΟ με τον εφιάλτη των τουρκικών υποβρυχίων

Βelharra – κορβέτες και ΜΕΚΟ με τον εφιάλτη των τουρκικών υποβρυχίων είναι το σχέδιο για το μέλλον του ελληνικού Στόλου.

Το ελληνικό αίτημα για ακόμη τρία ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα MH-60 Romeo βρίσκεται σε τελικό στάδιο, με την Αθήνα θα θέλει να εντάξει και άλλα ΜΗ-60.

Τα MH-60 Romeo, με τις ανθυποβρυχιακές δυνατότητες που διαθέτουν, οι οποίες περιλαμβάνουν ακόμα και την εύρεση των αόρατων γερμανικών υποβρυχίων της Τουρκίας (σ.σ. όταν θα τα πάρει), θεωρούνται απαραίτητα στον σχεδιασμό αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαιο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Να θυμίσουμε πως τα Romeo έρχονται με το AGR-20 Advanced Precision Kill Weapon System της BAE Systems, το οποίο μετατρέπει τους μη κατευθυνόμενους πυραύλους Hydra 70 (σ.σ. με κιτ καθοδήγησης λέιζερ) σε πυρομαχικά καθοδήγησης ακριβείας (PGM), εμβέλειας 1.100–5.000 μέτρα (σ.σ. ιδανικό και για τα ελληνικά Kiowa).

Ένα MH-60 Romeo για κάθε καινούργιο ή εκσυγχρονισμένο ελληνικό πολεμικό πλοίο είναι το σχέδιο της Αθήνας.

Με τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών ΜΕΚΟ, θα είναι δυνατόν να φέρουν και αυτές ελικόπτερο Romeo.

Κυπριακά επιθετικά ελικόπτερα σε ρόλο κυνηγών Bayraktar

Την ίδια ώρα, το ελαφρύ επιθετικό ελικόπτερο H145M, ικανό να επιχειρεί παντώς καιρού, αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την άμυνα της Εθνοφρουράς, ενώ μία προμήθεια από την επίσης γαλλική MBDA μπορεί να μετατρέψει τα κυπριακά ελικόπτερα σε κυνηγούς τουρκικών drone και UAV.

Oι Τούρκοι δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην παρουσία των τουρκικών Bayraktar στα Κατεχόμενα, καθώς μέχρι στιγμής παίζουν χωρίς… αντίπαλο στον αέρα.

Τα γαλλικά H145Μ θέτουν ένα νέο πονοκέφαλο στην Τουρκία, ενώ η ενίσχυσή τους με τους αέρος – αέρος MISTRAL ATAM, των 6,5 χλμ. βεληνεκές τα μετατραπούν στον απόλυτο κυνηγό Bayraktar στην περιοχή (σ.σ. ενώ μπορούν να πλήξουν τόσο αεροπλάνα όσο και ελικόπτερα).

Το συγκεκριμένο σενάριο συζητήθηκε, για την επιπλέον ενίσχυση της Εθνοφρουράς.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Ισραηλινός πύργος UT30MK2 στα ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΙΙ της Εθνοφρουράς

Τουρκία: Γέμισε η θάλασσα με δηλητηριώδη ψάρια που κοβουν σαν ξυράφι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βelharra – κορβέτες και ΜΕΚΟ με τον εφιάλτη των τουρκικών υποβρυχίων». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ