Αρχική » Viral

Τουρκία: Λανθασμένη εκτύπωση έβαλε 100 λίρες προς πώληση για 100 χιλιάδες λίρες

Η τουρκική λίρα εκτός των προβλημάτων στην ισοτιμία, έχει προβλήματα και στην εκτύπωση!

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Viral
Ένας πολίτης στο Ελαζίγ πούλησε 100 TL λάθος εκτύπωση, που λείπει ένα μηδέν, για 100 χιλιάδες λίρες.

Ένας πολίτης στο Ελαζίγ πούλησε 100 TL (TL: Τουρκικές Λίρες) από λάθος εκτύπωση, ;όπου έλειπε ένα μηδέν, για 100 χιλιάδες λίρες.

Η Μπεσιμέ Ατά, που ζει στο Ελαζίγ, άρχισε να μετράει τα χρήματά της αφού έλαβε τον μισθό της. Εκείνη τη στιγμή, όταν ο Άτα κοίταξε το χαρτονόμισμα των 100 TL, είδε ότι δεν υπήρχε μηδέν.

Αρχικά, ο Ata, ο οποίος πίστευε ότι τα χρήματα μπορεί να ήταν πλαστά, αργότερα έμαθε ότι υπήρχε ένα σφάλμα εκτύπωσης στα χρήματα κατα την έρευνά του στο Διαδίκτυο. Στη συνέχεια, ο Ατά έβαλε προς πώληση το χαρτονόμισμα των 100 λιρών για 100 χιλιάδες λίρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρομακτικοί ήχοι στο φεγγάρι. Η NASA δεν ήθελε να το αποκαλύψει για χρόνια

Η Μπεσίμε Ατά, η οποία δήλωσε ότι παρατήρησε λάθος εκτύπωση 100 TL ενώ μετρούσε χρήματα μετά τη λήψη του μισθού της: «Τους προηγούμενους μήνες πήρα το μισθό μου και πήγα σπίτι. Υπολογίζοντας το μισθό μου στο σπίτι, είδα ότι υπήρχε έλλειμμα σε αυτές τις 100 λίρες. 100 TL έλειπε ένα μηδέν και υπήρχαν κάποια υπολείμματα μπογιάς. Όταν συνειδητοποίησα αυτή την κατάσταση, άρχισα να το ερευνώ. Νόμιζα ότι τα χρήματα ήταν ψεύτικα. Μετά έκανα μια έρευνα στο διαδίκτυο και κατάλαβα ότι αυτά τα χρήματα ήταν λάθος εκτύπωσης. Υπάρχουν μερικά ακόμη τέτοια κακοτυπωμένα νομίσματα στην Τουρκία. Οι 100 λίρες στο χέρι μου είναι ένα από αυτά. Κανονικά, θα έπρεπε να υπάρχουν δύο μηδενικά, αλλά υπάρχει μόνο ένα μηδενικό στα χρήματά μου λόγω τυπογραφικού λάθους», είπε.

Σημειώνοντας ότι δεν σκοπεύει να ξοδέψει τα χρήματα, ο Ata είπε, «Δεν σκοπεύω να ξοδέψω αυτά τα χρήματα. Φυσικά, αν υπάρχουν προσφορές, μπορούμε να τις εξετάσουμε. Τώρα κερδίσαμε μια αξία 100 χιλιάδων λιρών. Θα κρατήσουμε αυτά τα χρήματα ως ενθύμιο. Όταν το παρατηρήσαμε για πρώτη φορά, είχαμε καλά προαισθήματα με τα αδέρφια και τις αδερφές μου. Θα κρατήσουμε αυτά τα χρήματα για μια ζωή για να μας θυμίζουν εκείνη την ημέρα», είπε.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Λανθασμένη εκτύπωση έβαλε 100 λίρες προς πώληση για 100 χιλιάδες λίρες». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ