Αρχική » Εξοπλιστικά

Γιατί οι Τούρκοι βιάζονται να φτιάξουν φρεγάτες να προστατέψουν το τουρκικό αεροπλανοφόρο Anadolu;

«Πολλαπλοί εναέριοι στόχοι θα παρακολουθούνται με το ραντάρ CENK-S».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Οικονομία
Γιατί οι Τούρκοι βιάζονται να φτιάξουν φρεγάτες να προστατέψουν το τουρκικό αεροπλανοφόρο Anadolu;

Γιατί οι Τούρκοι βιάζονται να φτιάξουν τουρκικές φρεγάτες με αντιαεροπορική άμυνα για να προστατέψουν όπως λένε το τουρκικό αεροπλανοφόρο Anadolu;

Ο Ουζγκούρ Γκιουλεργιούζ, Γενικός Διευθυντής της STM, κύριου εργολάβου των νέων τουρκικών φρεγατών, τόνισε ότι με τις TCG ISTANBUL η Τουρκία θα αποκτήσει μία «νέα ικανότητα, ειδικά στον πόλεμο αεράμυνας».

«Θα είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε την αεράμυνα μας με τα δικά μας όπλα. Στις επιχειρήσεις που θα πραγματοποιηθούν μαζί, η TCG ISTANBUL θα αποκτήσει μεγάλη ικανότητα όσον αφορά την υποστήριξη του ANADOLU», σημείωσε, γράφει το star.com.tr.

Γιατί οι Τούρκοι βιάζονται να φτιάξουν φρεγάτες να προστατέψουν το τουρκικό αεροπλανοφόρο Anadolu;

«Πολλαπλοί εναέριοι στόχοι θα παρακολουθούνται με το ραντάρ CENK-S και θα καταστραφούν με το Εθνικό Σύστημα Εκτοξευτή Κάθετης Εκτόξευσης MIDLAS», τονίζεται από τους Τούρκους.

Οι Τούρκοι φαίνεται πως… ανησυχούν ιδιαίτερα για την ασφάλεια του τουρκικού μίνι αεροπλανοφόρου και επιθυμούν να φτιάξουν γρήγορα τις νέες τουρκικές φρεγάτες, με δυνατότητες αεράμυνας, για να το προστατέψουν.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haber Turk ανέφερε χαρακτηριστικά για τη νέα τουρκική φρεγάτα.

«Η φρεγάτα Istanbul είναι η πρώτη τουρκική φρεγάτα που σχεδιάστηκε από Τούρκους ναυπηγούς και για πρώτη φορά ξεκίνησε το ταξίδι του για δοκιμές εν πλω. Το συγκεκριμένο σχέδιο με τις φρεγάτες έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον της “Γαλάζιας Πατρίδας”.

Ας δούμε τα χαρακτηριστικά του πλοίου:

Το συγκεκριμένο πλοίο είναι μέρος της επέκτασης του προγράμματος κορβετών Ada του σχεδίου Milgem (Εθνικού πλοίου) και είναι το πρώτο πλοίο της κλάσης. Η φρεγάτα Istanbul έχει μεγάλη αξία καθώς τα περισσότερα οπλικά αλλά και ηλεκτρονικά της συστήματα είναι εθνικής παραγωγής.

Η φρεγάτα έχει την ικανότητα ανθυποβρυχιακού πολέμου, αεράμυνας ναυτικής, της επιτήρησης, της περιπολίας της αναγνώρισης, του εντοπισμού στόχων. Το μήκος της εθνικής φρεγάτας επεκτάθηκε σε σχέση με τα πλοία της ίδιας κλάσης».

Διαβάστε επίσης:

Ποιους πόρους θα εξορύξουμε στη Σελήνη;

Ο Μπάιντεν έκανε λάθος στο όνομα «Ουκρανία» δύο φορές. Είπε το όνομα χώρας που απέχει τουλάχιστον 1660km

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιατί οι Τούρκοι βιάζονται να φτιάξουν φρεγάτες να προστατέψουν το τουρκικό αεροπλανοφόρο Anadolu;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ