Αρχική » Διεθνή

Ο αρχιραββίνος του Ιράν αποδοκιμάζει τις ενέργειες του Ισραήλ

Τεχεράνη, IRNA – Ο αρχιραββίνος του Ιράν καταδίκασε τις απάνθρωπες ενέργειες και πολιτικές του Σιωνιστικού καθεστώτος του Ισραήλ μετά τη βάναυση βομβιστική επίθεση εναντίον νοσοκομείου στη Γάζα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 500 ανθρώπους.

Μιχάλης Ιακώβου Featured Διεθνή
Tehran, IRNA – Iran’s Chief Rabbi has condemned the anti-human acts and policies of the Zionist regime of Israel after the regime’s military carried out a brutal bombing against a hospital in the Palestinian enclave of Gaza, killing at least 500 people.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, ο Younes Hamami Lalehzar, ο αρχιραββίνος στο Ιράν, δήλωσε ότι τα εγκλήματα που διέπραξε το ισραηλινό καθεστώς δεν πρέπει να συνδέονται με τους Εβραίους και τη θρησκεία τους.

Όπως τονίζει το IRNA, οι δηλώσεις του Younes Hamami Lalehzar έγιναν στην συνάντηση του με τη Sakineh Sadat Paad, ανώτερο ιρανικό κυβερνητικό στέλεχος. Η Sakineh Sadat Paad υπηρετεί ως βοηθός του Προέδρου Ebrahim Raisi σε θέματα κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο αρχιραββίνος εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορεί να αποκατασταθεί η ειρήνη στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι άνθρωποι υποφέρουν για περισσότερες από 10 ημέρες από τους αδιάκοπους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

* Η παραπάνω είδηση αυτή είναι δημοσιευμένη σε ιρανικό μέσο και δεν υπάρχουν άλλες πηγές διασταύρωσης της εγκυρότητάς της. Προβάλλεται μόνο και μόνο, για να γνωρίσουμε τα δημοσιεύματα όλων των πλευρών.

Ο αρχιραββίνος του Ιράν, Younes Hamami Lalehzar

Ο Younes Hamami Lalehzar είναι ο τρέχων θρησκευτικός ηγέτης των Εβραίων του Ιράν. Γεννήθηκε το 1965 στο Yazd, Ιράν, σε μια θρησκευτική εβραϊκή οικογένεια. Ο πατέρας του, Musa Hamami, ήταν ένας από τους προεξέχοντες εμπόρους του Yazd. Σπούδασε στο σχολείο Alliance Israelite Universelle στο Yazd και στην Τεχεράνη.

Το 1986 εισήχθη στο Shahid Beheshti University για να σπουδάσει Ιατρική και τελείωσε το πτυχίο του στην Ιατρική το 1993. Το 2001 απέκτησε την ειδικότητά του στην εσωτερική παθολογία από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Από το 2001 εργάζεται ως εσωτερικός γιατρός στο νοσοκομείο Dr. Sapir και στο Charity Center στην Τεχεράνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ιρανός Πρόεδρος: Οι δράστες και οι υποστηρικτές της επίθεσης στο νοσοκομείο πρέπει να δικαστούν

Τουρκία: Επίθεση κατά του Ισραήλ μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα

 

ΠΗΓΕΣ: IRNA, en.wikipedia, wikiland

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο αρχιραββίνος του Ιράν αποδοκιμάζει τις ενέργειες του Ισραήλ». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μιχάλης Ιακώβου

Γράφω για τεχνολογία και θέματα πληροφορικής, επικαιρότητας και ιστορίας. Προσπαθώ να παραβάλλω τα θέματά μου αντικειμενικά και πάντα για την βοήθεια του αναγνώστη. Δίνω την είδηση, χωρίς να παίρνω μέρος ή να προβάλω προσωπικά σχόλια. Είμαι φανατικός με την Ιστορία. Όποιος δεν ξέρει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να κάνει τα ίδια λάθη.

ΣΧΟΛΙΑ