Αρχική » Διεθνή

Ο Πριγκόζιν τακτοποιείται στην Λευκορωσία. Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν τη βάση

Θα τα καταφέρει να επιβιώσει ο Πριγκόζιν; Τι σκέφτεται να κάνει ο Πούτιν και ο ρόλος του Αλεξάντερ Λουκασένκο

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Διεθνή
Ο Πριγκόζιν τακτοποιεί τον εαυτό του στη Λευκορωσία

Το μέλλον του Yevgeny Prigozhin (Πριγκόζιν) είναι ακόμα ασαφές. Μετά την εξέγερση της 23ης Μαΐου, έφυγε για τη Λευκορωσία. Στη χώρα του Αλεξάντερ Λουκασένκο ανακαινίζονται κτίρια, όπως φαίνεται από δορυφορικές φωτογραφίες. Υπάρχουν επίσης εκθέσεις για την παρουσίαση των «δραστηριοτήτων» της Ομάδας Wagner (Βάγκνερ).

Οι μαχητές της Ομάδας Wagner συστάθηκαν στη Λευκορωσία. Μετά τα γεγονότα της 23, 24 και 25 Μαΐου, όταν οι στρατιώτες υπάκουοι στον Yevgeny Prigozhin «μετακόμισαν στη Μόσχα» και πρέπει να φύγουν από τη Ρωσία, για να φτάσουν στη Λευκορωσία.

Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν να χτίζουν ένα στρατόπεδο. Τραβηγμένες στις 27 Ιουνίου από το Sentinel 2 και δημοσιευμένες δύο ημέρες αργότερα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, δείχνουν σειρές μακρών κατασκευών στο χωριό Cel, σε ένα χωράφι που φαινόταν άδειο στις 14 Ιουνίου. Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι την ραγδαία ανάπτυξη οικιστικών υποδομών, κοντά στην πόλη Osipovichi.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί οι Τούρκοι βιάζονται να φτιάξουν φρεγάτες να προστατέψουν το τουρκικό αεροπλανοφόρο Anadolu;

Μια πόλη 30 χιλιάδων κατοίκων, που βρίσκεται περίπου 100 χλμ. από το Μινσκ. Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι η Βάγκνερ θα βρει κατάλυμα στην πόλη και τη γύρω περιοχή, στις εγκαταλειμμένες στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται πλέον υπο ανακαίνιση.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ο Πριγκόζιν εγκατέλειψε την Ρωσία. Όλα δείχνουν ότι, για κάποιο διάστημα, θα «εγκατασταθεί» στη Λευκορωσία. Αν και μια τέτοια φιλοξενία μπορεί να μην είναι στα γούστα των κατοίκων της χώρας, ο ίδιος ο Πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο προσπαθεί να μετριάσει την κατάσταση.

Σε συνέντευξή του με τον υπουργό Άμυνας της χώρας, Βίκταρ Κρένιν, υποστήριξε ότι η παραμονή της Βάγκνερ θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε οφέλη για τον στρατό. Στην επίσημη συνέντευξη που δόθηκε στη δημοσιότητα, υποστηρίζει ότι η παρουσία της αποτελεί ευκαιρία για τις ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Η Ολλανδία καταργεί τα θρησκευτικά σύμβολα στις στολές. «Είναι ένα βήμα προς την ουδετερότητα»

Στη Τουρκία λένε πως αν ο Ολυμπιακός τα βρει με Μπάρτρα, Γκόμεζ, η Τραμπζονσπόρ θα τους δώσει

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Πριγκόζιν τακτοποιείται στην Λευκορωσία. Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν τη βάση». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ