Αρχική » Διεθνή

Ρωσία: Η νέα απειλή Πούτιν και η τουρμπίνα της Siemens για τον Nord Stream 1

Το Κρεμλίνο ισχυριζόταν ότι για να επαναλειτουργήσει ο Nordstream 1 είναι απαραίτητη μια τουρμπίνα της γερμανικής Siemens που επισκευαζόταν στον Καναδά, αλλά δεν επιστρεφόταν στη Ρωσία.

Βαγγέλης Λάσκαρης Διεθνή
Ρωσία: Η νέα απειλή Πούτιν και η τουρμπίνα της Siemens για τον Nord Stream 1

Ρωσία: Η συνέχιση των κυρώσεων θα έχει καταστροφικές συνέπειες, σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος απειλεί ανοιχτά τη Δύση για την ενέργεια.

Παραμονή του προσωρινού, σύμφωνα με τη Μόσχα, κλεισίματος του Nord Stream 1, η Γερμανία προειδοποιεί ότι η Ρωσία μπορεί να κλείσει οριστικά τις στρόφιγγες, σενάριο που θεωρεί εξαιρετικά πιθανό και η Γαλλία.

Για βαρύ φθινόπωρο και κρύο χειμώνα με συνεχείς διακοπές στην ενέργεια, προετοιμάζεται το Βερολίνο.

Η Ρωσία, με το πρόσχημα εργασιών συντήρησης, κλείνει από τη Δευτέρα τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1, ενώ κανένας δεν γνωρίζει εάν, πότε και για πόσο θα ξανανοίξει.

Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομίας, δήλωσε: «Είδαμε ότι για τη μείωση ροών στον αγωγό Nord Stream 1 δόθηκαν τεχνικοί λόγοι ως πρόσχημα. Κι αφού συνέβη μια φορά, προφανώς μπορεί να ξανασυμβεί. Αυτό είναι ένα κοινό μυστικό και σε μία τέτοια περίπτωση, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί».

Το Κρεμλίνο ισχυριζόταν ότι για να επαναλειτουργήσει ο Nordstream 1 είναι απαραίτητη μια τουρμπίνα της γερμανικής Siemens που επισκευαζόταν στον Καναδά, αλλά δεν επιστρεφόταν στη Ρωσία λόγω των δυτικών κυρώσεων.

Μετά από διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους, ο Καναδάς συμφώνησε να επιστρέψει την επισκευασμένη τουρμπίνα φυσικού αερίου πίσω στη Γερμανία, για χρήση στον αγωγό.

«Περαιτέρω επιβολή κυρώσεων μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα σοβαρότερες, σε καταστροφικές συνέπειες στις διεθνείς αγορές ενέργειας», είπε ο Πούτιν.

«Ας προετοιμαστούμε για μια διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου. Σήμερα είναι το πιο πιθανό σενάριο. Προϋποθέτει ότι θα επιταχύνουμε την ενεργειακή μας ανεξαρτησία», δήλωσε ο Μπρούνο Λεμέρ, υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ για τη Ρωσία και τις απειλές της

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρωσία: Η νέα απειλή Πούτιν και η τουρμπίνα της Siemens για τον Nord Stream 1». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ