Αρχική » Διεθνή

Ταϊβάν: Η Κίνα περικύκλωσε το νησί – Εκτοξεύτηκαν και πύραυλοι

Η Ταϊβάν βρίσκεται υπό εναέριο και θαλάσσιο αποκλεισμό

Διονύσης Αντωνέλλος Γεωστρατηγική Διεθνή
Ταϊβάν: Η Κίνα περικύκλωσε το νησί - Εκτοξεύτηκαν και πύραυλοι

Ταϊβάν: Η Κίνα περικύκλωσε το νησί ενώ εκτοξεύτηκαν και πύραυλοι Dongfeng.

Η Κίνα ανακοίνωσε, γράφει το taiwannews.com, την εκτόξευση πυραύλων στα ανατολικά της Ταϊβάν «ως μέρος των ασκήσεων με πραγματικά πυρά μετά την επίσκεψη της Προέδρου της Βουλής Νάνσι Πελόζι».

Την ίδια ώρα αμερικανικά και κινεζικά αεροπλανοφόρα κινούνται γύρω από το νησί της Ταϊβάν περικυκλώνοντας τελείως το νησί.

Η Ταϊβάν βρίσκεται υπό εναέριο και θαλάσσιο αποκλεισμό.

Ταϊβάν: Η Κίνα περικύκλωσε το νησί – Εκτοξεύτηκαν και πύραυλοι

Να θυμίσουμε τον πόλεμο των μικροτσίπ, που αποκάλυψε το gesotratigika.gr, ο οποίος βρίσκεται πίσω από την διαμάχη με την Κίνα αφού το 92% των microchip παγκοσμιώς(σ.σ. 72% για τις ΗΠΑ) φτιάχνονται από ταϊβανέζους.

Η TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) ελέγχει το 92% της παγκόσμιας παραγωγής μικροτσίπ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει κάνει την Ταϊβάν απαραίτητο έδαφος για την Κίνα, αφού όποιος ελέγχει το νησί ελέγχει την παγκόσμια αγορά μικροτσίπ.

Αυτό το γνωρίζουν και οι Αμερικανοί, οι οποίοι εισάγουν το 72% των μικροτσιπ που χρησιμοποιούν από την Ταϊβάν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ταϊβάν δεν έχει καμία διάθεση ή πρόθεση να υπαχθεί υπό τη διακυβέρνηση των Κινέζων. Είναι όμως τόσο «γκρίζα» η μεταξύ τους ιστορία, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η ιστορία της νησιωτικής χώρας είναι «ακατάστατη», γεμάτη εισβολές, κατοχές αλλά κι αποικισμό.

Από το 1683 η Ταϊβάν βρισκόταν στη διαχείριση της δυναστείας των Quing αλλά παραχωρήθηκε στην Ιαπωνία με τη συνθήκη που έληξε μετά τον πρώτο Σινοϊαπωνικό πόλεμο το 1895.

Από τότε παρατηρείται ανάπτυξη στην περιοχή. Βελτιώθηκαν οι υποδομές, δημιουργήθηκε σύγχρονη οικονομία και οι συνθήκες ζωής των κατοίκων έγιναν πολύ καλύτερες.

Διαβάστε επίσης:

Χάκαραν τους πυραύλους των Rafale και των Belharra

Ελληνοτουρκικά: Ελληνικά οπλισμένα πολεμικά πλοία στην περιοχή ερευνών του τουρκικού γεωτρύπανου – Προετοιμασμένοι για θερμό επεισόδιο</strong>

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ταϊβάν: Η Κίνα περικύκλωσε το νησί – Εκτοξεύτηκαν και πύραυλοι». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ