Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Άγρια κόντρα στην Τουρκία – Επίθεση στον Ερντογάν για τις δηλώσεις για τη Χαμάς

Άγρια επίθεση στον Ερντογάν από την αντιπολίτευση στην Τουρκία

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Άγρια κόντρα στην Τουρκία - Επίθεση στον Ερντογάν για τις δηλώσεις για τη Χαμάς

Σε δύσκολη θέση φαίνεται πως έβαλαν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οι δηλώσεις του υπέρ της Χαμάς, με την αντιπολίτευση στην Τουρκία να εξαπολύει επίθεση κατά του προέδρου της γειτονικής χώρας.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με όσα μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪΜανώλης Κωστίδης, η Ακσενέρ κούνησε το δάχτυλο στον Ερντογάν, λέγοντας του πως δεν πρέπει να λειτουργεί ως εκπρόσωπος της Χαμάς.

«Όλη η Δύση βλέπει τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση. Ενώ η Χαμάς δεν είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, αλλά ένα απελευθερωτικό κίνημα πολεμιστών του Αλλάχ που δίνουν αγώνα προστασίας των εδαφών και των πολιτών του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας, με αυτή του τη δήλωση να τον βάζει στο στόχαστρο.

Άγρια κόντρα στην Τουρκία – Επίθεση στον Ερντογάν για τις δηλώσεις για τη Χαμάς

Πιο συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Καλού Κόμματος, Ακσενέρ, σήκωσε το γάντι των δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απατώντας του.

«Πες μας κύριε Ερντογάν γιατί υπερασπίζεσαι τη Χαμάς που δηλώνει πώς βλέπει το Κουρδιστάν και εντός της Τουρκίας; Κι ενώ υπάρχει η επίσημη κυβέρνηση των Παλαιστινίων και η εκπροσώπησή της, εσύ γιατί τη Χαμάς τη βλέπεις ως τη μόνη αρχή εκπροσώπησης τους; Εσύ πώς τους αποκαλείς πολεμιστές του Αλλάχ; Η σφαγή γυναικών, παιδιών και αμάχων τι σχέση έχει με τους πολεμιστές του Αλλάχ; Η θρησκεία μας δεν απαγορεύει τη δολοφονία αυτών και στον πόλεμο;».

Μάλιστα, κάλεσε τον πρόεδρο της γειτονικής μας χώρας να ασχοληθεί κυρίως με την Τουρκία και να συμπεριφερθεί ως ένας ηγέτης ενός κράτους που συμπλήρωσε τα 100 χρόνια.

Θυμίζουμε πως αυτές οι δηλώσεις δεν ήταν οι μοναδικές που απασχόλησαν την κοινή γνώμη από πλευράς Ερντογάν, καθώς ο τούρκος πρόεδρος δείχνει να φάσκει και να αντιφάσκει και στα ελληνοτουρκικά θέματα.

Ειδικότερα, μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν περί Γαλάζιας Πατρίδας, αποφάσισε να κάνει στροφή στις απόψεις του και να δηλώσει μεταξύ άλλων πως η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη άλλων κρατών.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άγρια κόντρα στην Τουρκία – Επίθεση στον Ερντογάν για τις δηλώσεις για τη Χαμάς». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ