Αρχική » Εξοπλιστικά

Bayraktar: Θέλουν να γεμίσουν με drone οι Τούρκοι την Ανατολική Μεσόγειο

«Προς τη Γαλάζια Πατρίδα, βήμα βήμα...».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Bayraktar: Θέλουν να γεμίσουν με drone οι Τούρκοι την Ανατολική Μεσόγειο

Bayraktar: Θέλουν να γεμίσουν με drone οι Τούρκοι την Ανατολική Μεσόγειο και ετοιμάζονται.

«Το Bayraktar TB3 ολοκλήρωσε με επιτυχία τη 2η πτήση του, η οποία διήρκεσε 4 ώρες. Προς τη Γαλάζια Πατρίδα, βήμα βήμα…», έγραψε ο Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ στο λογαριασμό του στo Χ (πρώην Twitter).

Πρόκειται για τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της τουρκική Baykar, η οποία κατασκευάζει τα Bayraktar.

«Το Bayraktar TB3 UCAV θα είναι το πρώτο οπλισμένο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα στον κόσμο με δυνατότητα απογείωσης και προσγείωσης από πλοία μικρού διαδρόμου όπως το TCG Anadolu με την αναδιπλούμενη δομή πτερυγίων του. Οι δυνατότητες του Bayraktar TB3 είναι μια σημαντική καινοτομία για τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα αυτής της κατηγορίας», σημειώνει η τουρκική Star.

Οι δοκιμές για το Bayraktar TB3 προγραμματίζονται να ξεκινήσουν στο πλοίο TCG Anadolu το 2024.

Bayraktar: Θέλουν να γεμίσουν με drone οι Τούρκοι την Ανατολική Μεσόγειο

Την ίδια ώρα, προκαλεί την Ελλάδα ο Τούρκος αρχιναύαρχος στην παρέλαση με τα 100 τουρκικά πολεμικά πλοία για τα 100 χρόνια της Τουρκίας.

Ο Διοικητής των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, ναύαρχος Ερκουμέτ Τατλίογλου, ήταν ο διοικητής της τουρκικής παρέλασης πλοίων τονίζοντας στις δηλώσεις του πως «πολύ λίγα ναυτικά στον κόσμο μπορούν να πραγματοποιήσουν μια τόσο δύσκολη και λεπτομερή δραστηριότητα».

Ο Τούρκος ναύαρχος υπογράμμισε πως «αντλώντας τη δύναμη και την αποφασιστικότητά του από το ευγενές τουρκικό έθνος, το τουρκικό ναυτικό βρίσκεται σε κάθε γωνιά της χώρας μας, ειδικά στη Γαλάζια Πατρίδα μας, πέρα ​​από τα σύνορά μας».

Να σημειωθεί ότι η παράνομη τουρκική Γαλάζια Πατρίδα δεν λαμβάνει υπόψη την επήρεια ΑΟΖ στο σύμπλεγμα της Μεγίστης χωρίζοντας την ελληνική και την κυπριακή ΑΟΖ ενώ ακυρώνει σε μεγάλο βαθμό τις ΑΟΖ Ρόδου και Κρήτης.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι: Δεν υπάρχει η συνθήκη της Λωζάνης στα σχολικά εγχειρίδια στην Ελλάδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Bayraktar: Θέλουν να γεμίσουν με drone οι Τούρκοι την Ανατολική Μεσόγειο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ