Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ακραίες προκλήσεις από την Τουρκία – «Θα ενισχύσουμε τον στόλο της Γαλάζιας Πατρίδας»

Συνεχίζεται το γαϊτανάκι των τουρκικών προκλήσεων, με τον όρο «Γαλάζια Πατρίδα» να επανεμφανίζεται από τα χείλη του υπουργού Άμυνας.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Συνεχίζεται το γαϊτανάκι των τουρκικών προκλήσεων, με τον όρο «Γαλάζια Πατρίδα» να επανεμφανίζεται από τα χείλη του υπουργού Άμυνας.

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από την Τουρκία, καθώς την ώρα που πανηγυρίζει για φωτιά σε γαλλική φρεγάτα, επανεμφανίζεται ως ορολογία η «Γαλάζια Πατρίδα» και μάλιστα δια του υπουργού Άμυνας!

«Ναυπηγούμε ταυτόχρονα 4 κορβέτες και 2 πλοία ανοιχτής θαλάσσης. Θα έχουμε από τους πιο ισχυρούς στόλους του κόσμου», είπε ο Γιασάρ Γκιουλέρ και πρόσθεσε, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

«Με τις 4 κορβέτες που ναυπηγούνται ταυτόχρονα σε δύο ναυπηγεία αλλά και την ταυτόχρονη ναυπήγηση αυτών των δυο πλοίων επιτήρησης ανοιχτής θαλάσσης είναι ένα πρωτοφανές γεγονός της ιστορίας της Τουρκίας αλλά και στην βιομηχανική ιστορία της χώρας μας.

Αυτά τα πλοία δείχνουν το επίπεδο που έχει φτάσει η εθνική μας αμυντική βιομηχανία. Με την ένταξη αυτών των πλοίο μας, το ναυτικό μας θα αυξήσεις την ισχύ και την ικανότητα του στη Γαλάζια Πατρίδα και θα ενισχύσει τη θέση του ανάμεσα στους ισχυρούς στόλους του κόσμου».

Από ‘κει και πέρα, η Τουρκία καθέλκυσε ταυτόχρονα δύο περιπολικά πλοία ανοιχτής θαλάσσης «Αkhisar-Kochisar», τα οποία έχουν σχεδίαση και δυνατότητες ενίσχυσης οπλικών συστημάτων «Τα πλοία έχουν οπλικά συστήματα και δυνατότητες κορβέτας» αναφέρουν τα τουρκικά μέσα.


Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι: Σκανδαλώδης δήλωση Μακρόν – Αρχίζει πάλι η ένταση μεταξύ Παρισιού και Άγκυρας;

Πανηγυρίζουν στην Τουρκία για την αποχώρηση του Μενέντεζ – Τέλος τα εμπόδια για τα F-16;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακραίες προκλήσεις από την Τουρκία – «Θα ενισχύσουμε τον στόλο της Γαλάζιας Πατρίδας»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ