Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Φρεγάγες: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για φωτιά σε γαλλική φρεγάτα – Ήθελαν να την δώσουν στην Ελλάδα;

Οι φρεγάτες La Fayette είχαν ακουστεί και για την Ελλάδα ως πλοία ενδιάμεσης λύσης.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Φρεγάγες: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για φωτιά σε γαλλική φρεγάτα - Ήθελαν να την δώσουν στην Ελλάδα;

Φρεγάγες: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για φωτιά σε γαλλική φρεγάτα η οποία είχε εμπλακεί σε περιστατικό με τουρκικές φρεγάτες το 2020 στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ κάποια στιγμή ακούστηκε και για την Ελλάδα.

Πρόκειται για τη γαλλικη φρεγάτα Courbet της τάξης La Fayette, της οποίας «η αποστολή ακυρώθηκε λόγω πυρκαγιάς στο μηχανοστάσιο», σημειώνει το τουρκικο αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.

«Στις 15 Σεπτεμβρίου 2023, ξέσπασε πυρκαγιά στη φρεγάτα Courbet (F-712) του Γαλλικού Ναυτικού ενώ μεταφέρθηκε στη Μόνιμη Ναυτική Ομάδα 2 του NATO (SNMG2). Η φωτιά που ξέσπασε στο μηχανοστάσιο του πλοίου κατασβέστηκε από το πλήρωμα», τονίζεται στο τουρκικό δημοσίευμα.

Φρεγάγες: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για φωτιά σε γαλλική φρεγάτα – Ήθελαν να την δώσουν στην Ελλάδα;

«Η φρεγάτα Courbet, της οποίας η αποστολή ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας, επέστρεψε στη Γαλλία με χαμηλή ταχύτητα συνοδευόμενη από ένα ιδιωτικό νοικιασμένο ρυμουλκό. Είχε εκσυγχρονιστεί μόλις το 2021 ενώ ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς», σημειώνουν οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με τους Τούρκους «το τουρκικό κοινό γνωρίζει καλά τη γαλλική φρεγάτα Courbet καθώς στις 10 Ιουνίου 2020, θέλησε να σταματήσει το φορτηγό πλοίο Çirkin, το οποίο έπλεε στην περιοχή της Μεσογείου υπό την προστασία τουρκικών πολεμικών πλοίων».

«Μετά το περιστατικό, οι φρεγάτες TCG GÖKOVA (F-496) και TCG ORUÇREİS (F-245) επενέβησαν στην Courbet» ενώ η «Γαλλία έφερε το περιστατικό στο ΝΑΤΟ», αναφέρουν οι Τούρκοι.

Οι φρεγάτες της κλάσης La Fayette είχαν ακουστεί και για την Ελλάδα ως πλοία ενδιάμεσης λύσης.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Γιατί χρειάζεται δορυφόρους για τα Bayraktar και το κόλπο με τον Έλον Μασκ που θέλει να κάνει ο Ερντογάν

Σάββας Καλεντερίδης: Έχουμε εγκαταλείψει την Κύπρο – Στήριξη μόνο στα λόγια

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάγες: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για φωτιά σε γαλλική φρεγάτα – Ήθελαν να την δώσουν στην Ελλάδα;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ