Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Η Τουρκία επιμένει να διεκδικεί τα μαχητικά «Eurofighter»

Το ζήτημα των Eurofighter επαναφέρει η Τουρκία

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Η Τουρκία φέρνει και πάλι στο... φως το ζήτημα των Eurofighter μετά τη συνάντηση του Ερντογάν, με τον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Η Τουρκία φέρνει και πάλι στο… φως το ζήτημα των Eurofighter μετά τη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Γερμανό ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, πηγές του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, ζητούν εκ νέου από τη Γερμανία την άρση του γερμανικού εμπάργκο για τα Eurofighter, εκφράζοντας την πεποίθησή τους ότι «οι σύμμαχοί μας θα λάβουν αποφάσεις σύμφωνα με το πνεύμα της συμμαχίας» και «θα άρουν όλους τους σιωπηρούς ή ρητούς περιορισμούς».

«Δηλώνουμε πάντα ότι δεν είναι σωστό οι σύμμαχοι να επιβάλλουν περιορισμούς ή κυρώσεις ο ένας στον άλλον και ότι είναι αντίθετο στο πνεύμα της συμμαχίας. Η προσδοκία μας είναι ότι οι σύμμαχοί μας θα λάβουν αποφάσεις σύμφωνα με το πνεύμα της συμμαχίας και την κοινή προοπτική ασφάλειας και θα άρουν όλους τους σιωπηρούς ή ρητούς περιορισμούς.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρός μας, ελπίζουμε ότι η επόμενη περίοδος θα είναι μια περίοδος κατά την οποία θα συζητηθεί η κοινή εργασία με τη Γερμανία και όχι οι περιορισμοί. Πιστεύουμε ότι το θέμα του Eurofighter θα είναι μια καλή αρχή για αυτό και περιμένουμε μια θετική προσέγγιση από τη Γερμανία», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Άγιο είχε η Φρεγάτα Ύδρα που έριξε drone των Χούτι με το πυροβόλο της – Ήρωες οι Έλληνες

Τουρκία: Μαζική παραγγελία 100 εγχώριων αεροσκαφών – «Δεν θα πετάει ούτε πουλί στους αιθέρες»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Τουρκία επιμένει να διεκδικεί τα μαχητικά «Eurofighter»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ