Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Νέα πρόκληση από την Τουρκία – Βάζει φρένο σε Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά

Ακραία πρόκληση από την Τουρκία - Δεν επιτρέπει Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Νέα πρόκληση από την Τουρκία - Βάζει φρένο σε Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά

Νέα αδιανόητη πρόκληση από την Τουρκία προς ολόκληρο τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό καθώς η γειτονική χώρα αποφάσισε να βάλει στοπ στην τέλεση Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ , Μανώλης Κωστίδης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης σχεδίαζε να πάει στο ιστορικό μοναστήρι του Πόντου ενόψει του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κάτι που εν τέλει δεν θα συμβεί.

Όπως ενημερώθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο οι τουρκικές Αρχές δεν έδωσαν άδεια για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά, παρότι αυτή δεν θα ήταν η πρώτη φορά που θα τελούταν Θεία Λειτουργία σε ένα μέρος άκρως σημαντικό για τον ελληνισμό.

Με αυτόν τον τρόπο, οι Τούρκοι επαναφέρουν ένα πρόβλημα ανάμεσα στις δύο πλευρές, το οποίο φάνταζε τα προηγούμενα χρόνια πως είχε λυθεί.

Κάπως έτσι, η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζουν να διατηρούν την προκλητική τους στάση καθώς όπως είναι ήδη γνωστό, ο Τούρκος πρόεδρος, ταξίδεψε παράνομα στην Κύπρο για τη μαύρη επέτειο της εισβολής!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέα πρόκληση από την Τουρκία – Βάζει φρένο σε Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ