Αρχική » Εξοπλιστικά

Τούρκοι: Ο φόβος της Τουρκίας έκανε την Ελλάδα να θυσιάσει 600 εκατ. ευρώ – Τι πανικόβαλε την Αθήνα

Τι λένε ότι έχει προκαλέσει πανικό στην Ελλάδα.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Τούρκοι: Ο φόβος της Τουρκίας έκανε την Ελλάδα να θυσιάσει 600 εκατ. ευρώ - Τι πανικόβαλε την Αθήνα

Τούρκοι: Ο φόβος της Τουρκίας έκανε την Ελλάδα να θυσιάσει 600 εκατ. ευρώ και να εκσυγχρονίσει τέσσερις φρεγάτες κλάσης ΜΕΚΟ.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, η επιτάχυνση του προγράμματος των τουρκικών φρεγατών «έχει προκαλέσει πανικό στην Ελλάδα».

«Βλέποντας ότι η ναυτική υπεροχή έχει αλλάξει υπέρ της Τουρκίας σε Αιγαίο και Μεσόγειο, η Ελλάδα αποφάσισε να εκσυγχρονίσει τέσσεις φρεγάτες κλάσης ΜΕΚΟ θυσιάζοντας 600 εκατομμύρια ευρώ», αναφέρει η τουρκική Star.

«Καθώς το πρώτο οπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος στον κόσμο (SİHA) και το μεγαλύτερο στρατιωτικό πλοίο της Τουρκίας TCG Anadolu μπήκαν στην υπηρεσία του ναυτικού, η μεταβαλλόμενη ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο έχει πανικοβάλει την Ελλάδα», τονίζεται.

Τούρκοι: Ο φόβος της Τουρκίας έκανε την Ελλάδα να θυσιάσει 600 εκατ. ευρώ – Τι πανικόβαλε την Αθήνα

«Ανώτερες στρατιωτικές πηγές στην Ελλάδα ανέφεραν ότι προτεραιότητα του ναυτικού της χώρας είναι ο εκσυγχρονισμός της φρεγάτας MEKO κλάσης 4», υπογραμμίζει το τουρκικό ρεπορτάζ.

«Ελληνικές στρατιωτικές πηγές εκτίμησαν ότι οι διαπραγματεύσεις για το έργο εκσυγχρονισμού 4 φρεγατών θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι», σημειώνεται.

Πηγές (σ.σ. στην Ελλάδα) σημείωσαν ότι προτεραιότητα του Πολεμικού Ναυτικού ήταν ο «εκσυγχρονισμός των φρεγατών».

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρεται, η πρόταση που υπέβαλαν η Γερμανία και η Ολλανδία έχει αξιολογηθεί και η σύμβαση θα υπογραφεί μέχρι το τέλος του έτους ενώ περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ θα δαπανηθούν για τον εκσυγχρονισμό.

Διαβάστε επίσης:

Έτσι θέλει να υψώσει τείχος και στην Ελλάδα η Τουρκία – Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την τουρκική αεράμυνα

Φρεγάτες: Δεν είναι βιώσιμες οι τιμές των Freedom Class LCS που θέλει η Ελλάδα – Θα είναι ο εφιάλτης της Ελλάδας λένε οι Τούρκοι

Βόμβα Αρναούτογλου για τον καύσωνα!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκοι: Ο φόβος της Τουρκίας έκανε την Ελλάδα να θυσιάσει 600 εκατ. ευρώ – Τι πανικόβαλε την Αθήνα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ