Αρχική » Ένοπλες Δυνάμεις

Ελληνοτουρκικα: Το ελληνικό Drone Dome θα έχει και λέιζερ;

Οι Τούρκοι σχεδιάζουν επίσημα επιθέσεις κορεσμού με τα τουρκικά drone Kargu.

Διονύσης Αντωνέλλος Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικα: Το ελληνικό Drome Dome θα έχει και λέιζερ;

Ελληνοτουρκικα: Το ελληνικό Drone Dome θα έχει και λέιζερ όπως το ισραηλινό ή όχι;

Στα ελληνικά νησιά, έγινε γνωστό από δημοσιεύματα ότι γίνεται εγκατάταση συστήματος anti drone, το οποίο θα στηρίζεται στην τεχνολογία του ισραηλινού Drone Dome.

Το σύστημα αυτό θα μπορεί να παρεμβαίνει στις συχνότητες των τουρκικών drone (μικρών και μεγάλων) και να τα εμποδίζει να ολοκληρώσουν την αποστολή τους.

Ποια όμως είναι η δυνατότητα αντιμετώπισης των τουρκικών καμικάζι drone Kargu, τα οποία μπορούν να επιτεθούν και σε σμήνος;

Για τέτοιες περιπτώσεις οι Ισραηλινοί χρησιμοποιούν στο Drone Dome λέιζερ.

Θα υπάρχει τέτοια δυνατότητα και στο ελληνικό σύστημα anti drone;

Μην ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι κάνουν λόγο για Επιθέσεις από 200 drone μαζί.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, η Άγκυρα πλησιάζει στην επίτευξη του στόχου της να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέπουν στα τουρκικά drone αυτοκτονίας Κargu να πραγματοποιούν επιθέσεις κορεσμού κατά οκτώ με δέκα drone ταυτόχρονα.

Nα σημειωθεί πως η Ελλάδα θα βασιστεί στα αμερικανικά MALE UAV για την αποτελεσματικότερη επιτήρηση του Αιγαίου και ειδικά της Ανατολικής Μεσογείου.

Τα μη οπλισμένα Q 9 μπορούν να πετάνε συνεχόμενα 24 ώρες, πολλαπλασιάζοντας τις δυνατότητες επιτήρησης της Ελλαδας.

Η Αθήνα, όπως φαίνεται απο τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν επιθυμεί την αποκτηση οπλισμένων drone (σ.σ. επιθετικού όπλου δλδ).

Βέβαια, όπως διαβάσατε και στο geopolitika.gr, τα ΜQ-9 μπορούν να φέρουν ατρακτίδια με drone τύπου Coyote της Raytheon, τα οποία έχουν την ικανότητα να αναχαιτίζουν άλλα μικρά UAV.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκος δημοσιογράφος: Να ξέρει ο Μητσοτάκης πως στα ελληνικά νησιά φτάνουν και τα τουρκικά οβιδοβόλα

Toυρκία: Βρήκαν άλλα τέσσερα κοιτάσματα πετρελαίου

Ελληνοτουρκικα: Το ελληνικό Drome Dome θα έχει και λέιζερ;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικα: Το ελληνικό Drone Dome θα έχει και λέιζερ;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ