Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τούρκος δημοσιογράφος: Να ξέρει ο Μητσοτάκης πως στα ελληνικά νησιά φτάνουν και τα τουρκικά οβιδοβόλα

Ότι τα ελληνικά νησιά μπορούν να πληγούν και με... τουρκικά ρουκετοβόλα τονίζει τώρα η Milliyet.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά
Τούρκος δημοσιογράφος: Να ξέρει ο Μητσοτάκης πως στα ελληνικά νησιά φτάνουν και τα τουρκικά οβιδοβόλα

Τούρκος δημοσιογράφος: Να ξέρει ο Μητσοτάκης πως στα ελληνικά νησιά φτάνουν και τα τουρκικά οβιδοβόλα, τονίζεται με φόντο πιθανή άρνηση των ΗΠΑ να δώσουν στην Άγκυρα νέα αμερικανικά F-16.

«Η Ελλάδα προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις να εμποδίσει το αμερικανικό Κογκρέσο να πουλήσει F-16 στην Τουρκία. Κάποιος πρέπει να πει στον Έλληνα Πρωθυπουργό για ομάδες όπως η American Defense International και η McKeon Group», γράφει ο Οζάι Σεντίρ στην τουρκική Μilliyet.

«Αυτές οι εταιρείες, με επικεφαλής πρώην μέλη του Κογκρέσου και βετεράνους, αντιπροσωπεύουν κατασκευαστές όπλων και μεγάλους αγοραστές όπως η Σαουδική Αραβία», συμπληρώνει.

«Οι αμερικανικές εταιρείες όπλων δεν θα εγκαταλείψουν ένα έργο 10 δισ. δολαρίων για την Ελλάδα», αναφέρει ο Οζάι Σεντίρ.

«Ας πούμε ότι το όνειρο του Μητσοτάκη γίνεται πραγματικότητα και το Κογκρέσο των ΗΠΑ μπλοκάρει την πώληση και τον εκσυγχρονισμό (σ.σ. των τουρκικών) F-16. Κάποιος να πει στον Έλληνα Πρωθυπουργό για τα οβιδοβόλα Θύελλα. Η εμβέλεια αυτών των οβίδων είναι 40 χιλιόμετρα» συνεχίζει ο Τούρκος αρθρογράφος.

«Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα πρέπει να θυμάται την απόσταση των 16 νησιών, που έχει οπλίσει η Ελλάδα ενάντια στις διεθνείς συμφωνίες, από τις τουρκικές ακτές. Εάν η Άγκυρα είχε την πρόθεση να λύσει τα προβλήματά της με όπλα και όχι με διάλογο, η Τουρκία θα μπορούσε να αποστρατικοποιήσει αυτά τα νησιά εν μία νυκτί και χωρίς να πυροβολήσει», υπογραμμίζει.

Η παγίδα των υπερπτήσεων που έπεσε η Τουρκία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επιχειρεί να περάσει την πώληση των F-16 πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου στο Κογκρέσο.

Όμως τα… βρίσκει σκούρα αφού ομάδα δέκα βουλευτών πέρασε τροπολογία στο αμερικανικό Κογκρέσο να μην δοθούν τα F-16 στην Τουρκία, έως ότου αποδειχθεί ότι τους τελευταίους έξι μήνες η Τουρκία δεν έχει κάνει υπερπτήσεις και παραβιάσεις άλλου νατοϊκού κράτους (σ.σ. όπως π.χ. της Ελλάδας) καθώς και ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν ενάντια σε άλλο νατοϊκό κράτος.

Δεν πρέπει να δοθούν όπλα πρώτης γραμμής στην Τουρκία, βάσει των κυρώσεων των ΗΠΑ προς την Άγκυρα για την αγορά από την Τουρκία των ρωσικών S-400.

Να σημειωθεί πως, όπως διαβάσατε στα geopolitika.gr τα αμερικανικά F-16 που ζητά να αγοράσει η Τουρκία από τις ΗΠΑ, με φόντο την τροπολογία που κατατέθηκε στο αμερικανικό Κογκρέσο, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ούτε κατά των Κούρδων της Συρίας, οι οποίοι θεωρούνται και είναι σημαντικοί σύμμαχοι των Αμεριανών.

Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να καθυστερήσει την πώληση των αμερικανικών F-16 στην Τουρκία, η οποία επίσης έχει βάλει το τουρκικό λόμπι να πιέζει Αμερικανούς γερουσιαστές για να περάσει η πώληση.

«Είναι επιτακτική ανάγκη η Τουρκία και οι ΗΠΑ να λάβουν μέτρα για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο εθνών μας», έγραψε ο Αμερικανός γερουσιαστής, Λίντσει Γκράχαμ, στο Twitter αναφορικά με τα αμερικανικά F-16 που θέλει η Τουρκία.

Ο Οκτώβριος θεωρείται μήνας σταθμός για τα νέα τουρκικά F-16. Aν δεν έχει προχωρήσει μέχρι τότε η πώλησή τους, τότε θα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία μετά τις εκλογές στο Κογκρέσο, πράγμα που σημαίνει πως θα χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος για τους Τούρκους.

Την ίδια ώρα βέβαια η Ελλάδα θα συνεχίσει να εξοπλίζεται και να λαμβάνει τα Rafale και επιπλέον εκσυγχρονισμένα Viper.

Διαβάστε επίσης:

Εast Med: Ξεκλειδώνει με την ευλογία της Ε.Ε. και των Αμερικάνων ο αγωγός

Ελληνοτουρκικά: Η κίνηση ΜΑΤ της Ελλάδας στην Κρήτη – Αλλάζουν όλα – Θα κινηθει η Αθήνα και για αντιτορπιλικά;

Τούρκος δημοσιογράφος: Να ξέρει ο Μητσοτάκης πως στα ελληνικά νησιά φτάνουν και τα τουρκικά οβιδοβόλα
Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκος δημοσιογράφος: Να ξέρει ο Μητσοτάκης πως στα ελληνικά νησιά φτάνουν και τα τουρκικά οβιδοβόλα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ