Αρχική » Διεθνή

Toυρκία: Βρήκαν άλλα τέσσερα κοιτάσματα πετρελαίου

«Μπορούμε να πούμε ότι αυτό αντιπροσωπεύει ένα οικονομικό μέγεθος 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων», υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά Διεθνή
Toυρκία: Βρήκαν άλλα τέσσερα κοιτάσματα πετρελαίου

Toυρκία: Βρήκαν άλλα τέσσερα κοιτάσματα πετρελαίου στα Άδανα, όπου ανακαλύφθηκε πετρέλαιο και ξεκίνησε η παραγωγή πριν από λίγο καιρό.

Στο πεδίο θα γίνουν οκτώ ακόμη γεωτρήσεις, όπου μέχρι στιγμής έχουν εξορυχθεί 25 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου από δύο γεωτρήσεις. Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Fatih Dönmez ανέφερε σχετικά πως «υπάρχουν άλλα 4 πεδία με υψηλές δυνατότητες σε αυτή την περιοχή.

«Μέχρι το τέλος του έτους, θα ανοίξουμε οκτώ ακόμη γεωτρήσεις εδώ και θα φτάσουμε συνολικά τις δέκα. Το παραγωγικό απόθεμα πετρελαίου στην περιοχή είναι περίπου 8 εκατομμύρια βαρέλια», συμπλήρωσε, αναφέρει η τουρκική star.com.tr.

Όπως τόνισε ο Τούρκος αξιωματούχος, κατά μέσο όρο στην περιοχή παράγονται 100-120 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως ενώ το παραγωγικό απόθεμα πετρελαίου είναι περίπου 7,5-8 εκατομμύρια βαρέλια.

«Μπορούμε να πούμε ότι αυτό αντιπροσωπεύει ένα οικονομικό μέγεθος 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων», υπογράμμισε.

Την ίδια ώρα, ο αγωγός East Med δεν έχει περάσει πολύ καιρός που εγκαταλήφθηκε ως σχέδιο από την Ουάσιγκτον, με το State Department μάλιστα να διανέμει σχετικό Non Peper.

Bέβαια, η συγκεκριμένη εξέλιξη αφορούσε στην περίοδο πριν τον ουκρανορωσικό πόλεμο και την ενεργειακη κρίση της Ευρώπης.

Οι Αμερικανοί καταλαβαίνουν πως η ευρωπαϊκή οικονομία δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο στο υγροποιημένο αέριο από τις ΗΠΑ, την ώρα που και η πράσινη ενέργεια δεν είναι επαρκής.

Η Ρωσία κόβει – μειώνει το φυσικό αέριο στην μία χώρα της Ευρώπης μετά την άλλη, με τελευταίο μάλιστα «θύμα» το Βερολίνο.

Τις τελευταίες μέρες, έχουν ξεκινήσει διαγωνιστικές διαδικασίες που συνδέονται με τον αγωγό East Mediterranean (EastMed).

Οι νικητές πλειοδότες θα κατασκευάσουν και θα εγκαταστήσουν τον χερσαίο τμήμα του EastMed στην Ελλάδα όσο και τις υπέργειες εγκαταστάσεις του (AG) στην Κύπρο, την Κρήτη και την ηπειρωτική Ελλάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το upstreamonline.com, τα έγγραφα προεπιλογής πρέπει να υποβληθούν αυτόν τον μήνα, ώστε η κοινοπραξία IGI-Poseidon της ιταλικής Edison και η Depa της Ελλάδας να λάβουν την τελική επενδυτική απόφαση.

Ο East Med είναι αγωγός ο οποίος θα χρειαστεί χρόνια για να κατασκευαστεί και να γίνει λειτουργικός. Αυτό το γνωρίζει η Ε.Ε..

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Ο Ερντογάν αν το κάνει αυτό θα καταστραφεί η Τουρκία

Eλληνοτουρκικά: Ετοιμοπόλεμοι οι πύραυλοι που ξετρυπώνουν τα τουρκικά πολεμικά

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Toυρκία: Βρήκαν άλλα τέσσερα κοιτάσματα πετρελαίου». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ