Αρχική » Εξοπλιστικά

Mεταχειρισμένες φρεγάτες type 23 θέλει να πάρει η Τουρκία – Θέλει να ρίξει πλώρες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

Οι φρεγάτες θα «αντικαταστήσουν ορισμένα από τα γηρασμένα πλοία της Τουρκίας».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Mεταχειρισμένες φρεγάτες type 23 θέλει να πάρει η Τουρκία - Θέλει να ρίξει πλώρες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

Mεταχειρισμένες φρεγάτες type 23 θέλει να πάρει η Τουρκία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σε δημοσίευμα του τουρκικού αμυντικού σάιτ savunmasanayist.com, σημειώνεται πως Τούρκοι «αξιωματούχοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά τριών φρεγατών Type 23» από τη Μεγάλη Βρετανία.

Οι φρεγάτες αυτές που χρησιμοποιούνται από το Βασιλικό Ναυτικό θα «αντικαταστήσουν ορισμένα από τα γηρασμένα πλοία της Τουρκίας».

Mεταχειρισμένες φρεγάτες type 23 θέλει να πάρει η Τουρκία – Θέλει να ρίξει πλώρες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

Την ίδια ώρα, η τουρκική αμυντική βιομηχανία συνεχίζει επί του παρόντος τις κατασκευαστικές δραστηριότητες τεσσάρων φρεγατών κλάσης İSTİF, δυο περιπολικών υπεράκτιων πλοίων κλάσης HİSAR και έξι υποβρυχίων.

Από την άλλη, ναυπηγούνται τέσσερα πολεμικά πλοία MİLGEM ADA Class Corvette για το Πακιστάν και δύο για την Ουκρανία.

Να σημειωθεί πως οι Τούρκοι διαθέτουν 16 φρεγάτες εκ των οποίων οι οκτώ πλησιάζουν τα 40 χρόνια υπηρεσίας και οι άλλες έξι τα 30.

Το συγκεκριμένο γεγονός, σε συνδυασμό με την αγορά από την Ελλάδα των 3+1 Belharra (σ.σ. και των 3+1 κορβετών σε δεύτερο χρόνο), αφήνει την Τουρκία πολύ πίσω στην θάλασσα, σε σχέση με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Η Τουρκία δεν διαθέτει σύγχρονες φρεγάτες, τις οποία θα διαθέτει σε πολύ λίγο η Ελλάδα, ενώ έρχονται και οι 3+1 κορβέτες – ελαφρές φρεγάτες.

Την ίδια ώρα η Τουρκία θα βγάλει σε λίγο στην Ανατολική Μεσόγειο το μίνι αεροπλανοφόρο της TCG ANADOLU το οποίο και θα χρειατεί σύγχρονη ομάδα υποστήριξης.

Έτσι οι Τούρκοι βλέπουν τις μεταχειρισμένες φρεγάτες Type 23 ως «μια πραγματικά καλή επιλογή».

Διαβάστε επίσης:

Νέο χτύπημα από την Τουρκία στη Συρία – Ο Ερντογάν καυχιέται για τα UAVs

Η χαμένη πυρηνική βόμβα των ΗΠΑ… δεν μπορεί να βρεθεί παρά τις προσπάθειες

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Mεταχειρισμένες φρεγάτες type 23 θέλει να πάρει η Τουρκία – Θέλει να ρίξει πλώρες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ