Αρχική » Εξοπλιστικά

Rafale: Κάνουν αυτό που πριν τα πάρει η Ελλάδα έμοιαζε ακατόρθωτο

Τα Rafale είναι κοντά στο να καταρρίψουν ένα ιστορικό ρεκόρ,

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Rafale: Κάνουν αυτό που πριν τα πάρει η Ελλάδα έμοιαζε ακατόρθωτο

Rafale: Κάνουν αυτό που πριν τα πάρει η Ελλάδα έμοιαζε ακατόρθωτο για τη γαλλική αμυντική βιομηχανία.

Τα Rafale είναι κοντά στο να καταρρίψουν ένα ιστορικό ρεκόρ, καθώς πλησιάζουν και θα ξεπεράσουν πολύ γρήγορα τα 500 μαχητικά σε πωλήσεις.

Μέχρι σήμερα η Dassault Aviation έχει πουλήσει 453 Rafale, εκ των οποίων τα 192 αφορούν στην γαλλική πολεμική αεροπορία και τα 261 σε εξαγωγές.

Αν ολοκληρωθεί η πιθανή πώληση της ναυτικής έκδοσης των γαλλικών μαχητικών στην Ινδία, αυτά που έχουν πωληθεί θα ξεπεράσουν τα 500.

Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο για τη Γαλλία.

Να σημειωθεί πως το… τεράστιο μπουστ στις πωλήσεις του γαλλικού μαχητικού συνέβη μετά την απόφαση της Ελλάδας για την αγορά.

Το Rafale εντάχθηκε στο οπλοστάσιο της ΠΑ το 2021 με τη σύμβαση 013Γ/20, με την οποία η ΠΑ προμηθεύτηκε 24 αεροσκάφη. Δώδεκα μεταχειρισμένα και 12 νέα εκ των οποίων 18 μονοθέσια και 6 διθέσια.

Η Ελλάδα θα προχωρήσει στην αγορά άλλων 24 Rafale.

Τα γαλλικά μαχητικά επιχειρούν στη Γαλλία, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Ινδία, το Κατάρ, την Κροατία, την Ινδονησία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενώ ενδιαφέρον έχει δείξει και η Σαουδική Αραβία.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Η Ελλάδα θα στείλει φρεγάτα κατά drone με μία μόνο ευκαιρία να τα ρίξει; Κανείς δεν το κάνει αυτό

Δένδιας: Στέλνουμε φρεγάτα με μέσα αυτοπροστασίας στην Ερυθρά Θάλασσα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale: Κάνουν αυτό που πριν τα πάρει η Ελλάδα έμοιαζε ακατόρθωτο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ