Αρχική » Εξοπλιστικά

Τουρκία: Υπόσχεση Ερντογάν – Τότε θα είναι έτοιμο το KAAN

Υπόσχεση αναφορικά με το KAAN έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως πρόκειται να είναι έτοιμο το 2028

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Τουρκία: Υπόσχεση αναφορικά με το KAAN έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως πρόκειται να είναι έτοιμο το 2028

Τουρκία: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε πως το εγχώριο και εθνικό μαχητικό αεροσκάφος KAAN θα είναι έτοιμο το 2028 και θα… προστατεύσει την ουράνια πατρίδα!

Το πρωτότυπο του μαχητικού πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση στις 21 Φεβρουαρίου, αφού πρώτα είχε πάρει ξαφνική αναβολή η ημερομηνία της πρώτης πτήσης.

Πρόκειται για αεροσκάφος τεχνολογίας Stealth χαμηλής ορατότητας που σχεδίασε η Τουρκική Αεροπορική Βιομηχανία με υπεργολάβο τη βρετανική BAE Systems, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσουν την Άγκυρα από το πρόγραμμα των F-35.

Το ΚΑΑΝ έχει μήκος 21 μέτρα και το άνοιγμα των φτερών του αγγίζει τα 14 μέτρα. Πλέον, η Τουρκία είναι μία από τις λίγες χώρες, οι οποίες παράγουν αεροσκάφη 5ης γενιάς.

Το μαχητικό ΚΑΑΝ είναι δικινητήριο αεροσκάφος παντός καιρού. Η τουρκική πλευρά αποσκοπεί με την ανάπτυξη της συγκεκριμένης γενιάς αεροσκαφών, να αντικαταστήσει τα F-16, αλλά και να προάγει την πολεμική βιομηχανία της σε άλλες χώρες.

Να σημειωθεί πως ο υπουργός Μεχμέτ Φατίχ Κατσίρ έχει τονίσει πως στόχος είναι η Τουρκία να παράξει 20 KAAN το 2028.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Νέα πρόκληση Γκιουλέρ με αναφορές στη γαλάζια πατρίδα!

Τουρκία: Χαμός με τη γιαγιά που συγκίνησε τον Ερντογάν – «Μαζί σου μέχρι τον τάφο»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Υπόσχεση Ερντογάν – Τότε θα είναι έτοιμο το KAAN». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ