Αρχική » Γεωστρατηγική

F-35: Οι Αμερικανοί τα δίνουν στην Ελλάδα αλλά δεν θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κατά των Τούρκων – Δεν θα πετάει τίποτα στο Αιγαίο;

Ειδική προειδοποίηση κατά της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
F-35: Οι Αμερικανοί τα δίνουν στην Ελλάδα αλλά δεν θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κατά των Τούρκων - Δεν θα πετάει τίποτα στο Αιγαίο;

F-35: Οι Αμερικανοί δεν αφήνουν τους Έλληνες να χρησιμοποιήσουν στα αμερικανικά στελθ μαχητικά κατά τουρκικών μαχητικών με επιστολή που έστειλαν σε Ελλάδα και Τουρκία ενώ καλούν και την Αθήνα να απέχει από… «προκλητικές δραστηριότητες».

Σύμφωνα λοιπόν με την επιστολή του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνουν τουρκικά δημοσιεύματα, εάν η όποια κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας «δεν μπορεί να επιλυθεί με διπλωματικά μέσα, θα λάβει μέτρα (σ.σ. οι ΗΠΑ) όπως αναστολή ή ακύρωση της παράδοσης αμυντικού υλικού, εφαρμόζοντας τις πρόνοιες στις αμυντικές συμφωνίες μεταφοράς».

«Στην επιστολή, έγινε ειδική προειδοποίηση κατά της Τουρκίας και της Ελλάδας να μην εμπλακούν σε προκλητικές δραστηριότητες εναντίον άλλων συμμάχων του ΝΑΤΟ», σημειώνεται.

F-35: Οι Αμερικανοί τα δίνουν στην Ελλάδα αλλά δεν θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κατά των Τούρκων – Δεν θα πετάει τίποτα στο Αιγαίο;

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους για να διασφαλίσουν τη νόμιμη χρήση του παρεχόμενου εξοπλισμού», αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο προσθήκης πρόσθετων διατάξεων στο τελικό προσχέδιο για την «προστασία από παραβιαστική δραστηριότητα ή ψευδείς εντυπώσεις».

Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει μέτρα που σχετίζονται με την πώληση F-16 στην Τουρκία και την πώληση F-35 στην Ελλάδα, τονίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Σε άσκηση έγινε αυτό που φοβούνται Τουρκία και Πακιστάν

Έρχονται φρεγάτες με μόνο 50 μέλη πλήρωμα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «F-35: Οι Αμερικανοί τα δίνουν στην Ελλάδα αλλά δεν θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κατά των Τούρκων – Δεν θα πετάει τίποτα στο Αιγαίο;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ