Αρχική » Γεωστρατηγική

Τουρκία: ΣΟΚ στη Δύση: Ο Ερντογάν θέλει φανατικά να αποκτήσει πυρηνικά όπλα με την βοήθεια του Πακιστάν – Το σχέδιο που αποκαλύπτουν οι Ρώσοι

Πακιστανικές ειδικές δυνάμεις «συμμετείχαν σε τουρκική στρατιωτική άσκηση το 2022 με στόχο τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Γεωστρατηγική
Τουρκία: ΣΟΚ στη Δύση: Ο Ερντογάν θέλει φανατικά να αποκτήσει πυρηνικά όπλα με την βοήθεια του Πακιστάν - Το σχέδιο που αποκαλύπτουν οι Ρώσοι

Τουρκία: ΣΟΚ στη Δύση: Ο Ερντογάν θέλει φανατικά να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και να κάνει την Τουρκία πυρηνική δύναμη.

«Αυτό το βήμα, κατά τη γνώμη του, θα επέτρεπε στην Τουρκία να γίνει ηγετική δύναμη στην περιοχή και μια μίνι υπερδύναμη ικανή να ασκήσει μια εντελώς αυτόνομη πολιτική όπως η ΛΔΚ. Βασικός εταίρος σε αυτό το εγχείρημα, φυσικά, θα είναι το Πακιστάν, μια χώρα με πυρηνικά όπλα», γράφει το ρωσικό πρακτορείο Avia.pro.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία και το Πακιστάν έχουν ενισχύσει τους στρατιωτικούς δεσμούς τους τα τελευταία χρόνια», τονίζεται.

Σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα, πακιστανικές ειδικές δυνάμεις «συμμετείχαν σε τουρκική στρατιωτική άσκηση το 2022 με στόχο τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο».

«Πακιστανικά μαχητικά αεροσκάφη συμμετέχουν επίσης στη διεθνή αεροπορική άσκηση Eagle of the East, όπου εκπαιδεύονται από κοινού με την τουρκική στρατιωτική αεροπορία», αναφέρεται.

Τουρκία: ΣΟΚ στη Δύση: Ο Ερντογάν θέλει φανατικά να αποκτήσει πυρηνικά όπλα με την βοήθεια του Πακιστάν – Το σχέδιο

«Το πρόγραμμα MILGEM, με στόχο την κατασκευή 4 κορβετών για το Πακιστανικό Ναυτικό, είναι μέρος του σχεδίου του Ερντογάν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα μέσω του Πακιστάν. Παράλληλα, με το πρόσχημα της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς όπως η ηλεκτρική ενέργεια, συνεχίζεται η κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων στο Akkuyuyu», υπογραμμίζουν οι Ρώσοι.

Όπως τονίζεται, όλα τα παραπάνω, «σε συνδυασμό με τους τουρκικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Tayfun, δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά οδηγούν στο να γίνει η Τουρκία πυρηνική δύναμη πριν από το τέλος της δεκαετίας».

Σύμφωνα με τον αντίστοιχο χάρτη με το βεληνεκές και τις «δυνατότητες» του νέου τουρκικού συστήματος βαλλιστικών πυραύλων Tayfun, η πληγείσες περιοχές περιλαμβάνουν τις Ρωσία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο, Συρία, Λίβανο, Ισραήλ, Ιράκ και Αρμενία.

Στα τέλη του 2022 οι ΗΠΑ ανακάλυψαν τις προσπάθειες του Πακιστάν να πουλήσει την τεχνολογία πυρηνικών όπλων του στη μαύρη αγορά, χαρακτηρίζοντάς την «μία από τις πιο επικίνδυνες» απειλές στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης:

Bayraktar: Πέφτουν τελικά πολύ πιο εύκολα από ότι αναμένονταν – Και με MANPAD

Οι Τούρκοι πανηγυρίζουν και ο Ερντογάν τάζει τουρκικούς κινητήρες στο τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος ΚΑΑΝ ως το 2030!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: ΣΟΚ στη Δύση: Ο Ερντογάν θέλει φανατικά να αποκτήσει πυρηνικά όπλα με την βοήθεια του Πακιστάν – Το σχέδιο που αποκαλύπτουν οι Ρώσοι». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ