Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Πώς ενισχύεται η Τουρκία στον ηλεκτρονικό πόλεμο – Τι θα κάνει η Ελλάδα

«Το σύστημα μπορεί να ελεγχθεί από tablet ή υπολογιστή»

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Πώς ενισχύεται η Τουρκία στον ηλεκτρονικό πόλεμο

Πώς ενισχύεται η Τουρκία στον ηλεκτρονικό πόλεμο με το MERT Electronic Attack System.

Το τουρκικό MERT Electronic Attack System,θα εκτεθεί για πρώτη φορά στην IDEF 2023.

Το τουρκικό σύστημα σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε ως σύστημα Ηλεκτρονικής Επίθεσης (ET) για χρήση σε όλη τη ζώνη συχνοτήτων και «μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σταθερή διαμόρφωση στον ιστό ή ενσωματωμένο στο όχημα», γράφει το τουρκικό αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.

«Το σύστημα μπορεί να ελεγχθεί από ένα έξυπνο tablet ή υπολογιστή, ενώ πραγματοποιεί την κατευθυνόμενη ηλεκτρονική επίθεση», σημειώνεται.

Σύμφωνα με τον Ερνάλ Τορούν, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Meteksan Defense, το MERT, «θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη δημιουργία μιας καινοτόμου προοπτικής στον τομέα του ηλεκτρονικού πολέμου και έχει σχεδιαστεί για να εξουδετερώνει διαφορετικούς στόχους ταυτόχρονα από μεγάλη εμβέλεια».

Πάντως, το geostratigika.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι οι ΗΠΑ, τα τελευταία χρόνια, έχουν βοηθήσει σημαντικά την Ελλάδα στο πεδίο του ηλεκτρονικου πολέμου, με δυνατότητες που η Αθήνα δεν είχε παλαιότερα.

Πώς ενισχύεται η Τουρκία στον ηλεκτρονικό πόλεμο

Την ίδια ώρα, ότι «η Ελλάδα θα λάβει τώρα τα F-35 μετά την πώληση των F-16 στην Τουρκία. Ως εκ τούτου, η πώληση F-16 στην Τουρκία πιθανότατα θα αντιμετωπιστεί με “σήκωμα των ώμων” από την Αθήνα, καθώς καθιστά πιο πιθανή την απόκτηση των πολύ πιο προηγμένων και ικανότερων F-35», τονίζεται στο Fox News Digital.

Την ίδια ώρα, ανησυχία επικρατεί στην Τουρκία για το πρώτο ελληνικό F-16 Viper που επιστρέφει στην Ελλάδα παρέα με F-35, μετά από δοκιμές στις ΗΠΑ.

«Το μαχητικό F-16 Viper της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με αύξοντα αριθμό 005 επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από 2,5 χρόνια εκτεταμένων δοκιμών στις ΗΠΑ» αναφέρει το τουρκικό defenceturk.net, επικαλούμενο ρεπορτάζ της ελληνικής εφημερίδας Καθημερινή.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι: Ο φόβος της Τουρκίας έκανε την Ελλάδα να θυσιάσει 600 εκατ. ευρώ – Τι πανικόβαλε την Αθήνα

ΗΠΑ: Γιατί δεν θα νοιάζει την Ελλάδα αν πάρει F-16 η Tουρκία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πώς ενισχύεται η Τουρκία στον ηλεκτρονικό πόλεμο – Τι θα κάνει η Ελλάδα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ