Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Θέλει Rafale σαν τρελή η Τουρκία – Ξεκινά επαφές

Οι Τούρκοι προσπαθούν να πάρουν 40 F-16 Viper και να αναβαθμίσουν άλλα 80, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την ελληνική πολεμική αεροπορία.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά
Θέλει Rafale σαν τρελή η Τουρκία - Ξεκινά επαφές

Θέλει Rafale σαν τρελή η Τουρκία για να αντιμετωπίσει το αμερικανικό εμπάργκο αλλά και τους ελληνικούς Meteor.

Από την πρώτη στιγμή που η Αθήνα αποφάσισε την προμήθεια των γαλλικών μαχητικών Rafale, οι πύραυλοι Meteor αποτέλεσαν το βασικό πονοκέφαλο για τους Τούρκους.

Οι Τούρκοι προσπαθούν να πάρουν 40 F-16 Viper και να αναβαθμίσουν άλλα 80, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την ελληνική πολεμική αεροπορία.

Όμως οι ΗΠΑ και ειδικά το αμερικανικό Κογκρέσο έχει ξεκαθαρίσει πως για να γίνει αυτό πρέπει να σταματήσουν οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, ένα αίτημα που δεν γίνεται δεκτό από τους Τούρκους.

Ετσι, η Τουρκία, από τα πλέον επίσημα χείλη, ξεκίνησε τις διερευνητικές για την αγορά μαχητικών νέας γενιάς από άλλες χώρες, όπως τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ρωσία.

Και ενώ η αγορά μαχητικών από τη Ρωσία θα επιφέρει νέες κυρώσεις για τους Τούρκους από τις ΗΠΑ, η Άγκυρα προσανατολίζεται σε γαλλικά και βρετανικά μαχητικά.

Ειδικά με τα γαλλικά Rafale οι Τούρκοι θέλουν να πετύχουν τόσο την αναβάθμιση της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας όσο και να προσθέσουν στο οπλοστάσιό τους τις δυνατότητες των πυραύλων Meteor.

Nα σημειωθεί ότι απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την προσευχή της Παρασκευής ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε ότι οι ΗΠΑ «δεν είναι η μόνη πηγή για την αγορά πολεμικών αεροσκαφών από την Τουρκία».

«Ελπίζω ότι η Αμερική δεν θα μας οδηγήσει σε διαφορετικούς δρόμους σε αυτή τη σχέση. Εννοώ με διαφορετικούς τρόπους, δεν είναι μόνο η Αμερική που πουλά πολεμικά αεροσκάφη στον κόσμο. Η Αγγλία πουλά, η Γαλλία πουλά, η Ρωσία πουλάει, είναι δυνατόν να το αποκτήσεις από παντού. Για αυτό, υπάρχουν αυτοί που μας κάνουν σήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Η 4η Βelharra δείχνει Doha για κορβέτες;

Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι δίνουν νέα διάσταση στο «επεισόδιο» στην Τένεδο – Αυτό είναι το πλοίο που ενεπλάκη

Τόμας Τούχελ: Νεαρή Βραζιλιάνα η αιτία απόλυσής του-Τα κουτσομπολιά των παικτών

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θέλει Rafale σαν τρελή η Τουρκία – Ξεκινά επαφές». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ