Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Οι Έλληνες δεν άκουσαν τον Ερντογάν και η Σακελλαροπούλου πάει στο Καστελόριζο – Προσοχή

Δείτε ενδεικτικά τι αναφέρουν στην Τουρκία οι ιστοσελίδες sozcu.com.tr και haberler.com

Βαγγέλης Λάσκαρης Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Οι Έλληνες δεν άκουσαν τον Ερντογάν και η Σακελλαροπούλου πάει στο Καστελόριζο - Προσοχή

Τουρκία: Αν κρίνει κανείς από τα δημοσιεύματα, εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένη εξαιτίας των επισκέψεων που έχει προγραμματίσει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε νησιά στο Αιγαίο.

Ας δούμε ενδεικτικά τι αναφέρει η ιστοσελίδα sozcu.com.tr:

«Η ένταση στη γραμμή Άγκυρας-Αθήνας, όπου οι σχέσεις ήταν σε καλό δρόμο μέχρι τον Μάιο του τρέχοντος έτους, δεν πέφτει.

Την ώρα που ο πρόεδρος Ερντογάν σκληρύνει τις δηλώσεις του προς την Ελλάδα, καταγράφεται μία επίσκεψη από την πρόεδρο της χώρας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε σημαντικό timing.

Ανακοινώθηκε ότι θα επισκεφθεί από αύριο τα τέσσερα γειτονικά νησιά της Τουρκίας και τις βραχονησίδες, οι οποίες είναι οπλισμένες από την Ελλάδα, γεγονός που δεν προβλέπεται σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Η ενέργεια αυτή της Σακελλαροπούλου θεωρείται ως τόνωση ηθικού στους συνοριοφύλακες και τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ανακοινώθηκε ότι θα επισκεφθεί τη Ρόδο και τη Χάλκη, καθώς και τα νησιά Καστελλόριζο και Στρογγυλή, απέναντι από την κωμόπολη Κας της Αττάλειας, που απέχει μόλις 1,8 χιλιόμετρα από την Τουρκία.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ξεκινήσει το ταξίδι της την Κυριακή από τη Ρόδο και τη Χάλκη.

Μάλιστα, θα της απονεμηθεί ο τίτλος της επίτιμου δημότη της Χάλκης, έπειτα τις συναντήσεις της με τοπικούς φορείς.

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου η Σακελλαροπούλου θα παρευρεθεί στο 4ο Συμπόσιο Διεθνούς Δικαίου στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Να σημειωθεί ότι το δίκτυο «Haberler» κάνει λόγο για μία «κίνηση με νόημα που προέρχεται από τον γείτονα», αφού η υποτιθέμενη «παρενόχληση των τουρκικών αεροσκαφών από τις ελληνικές δυνάμεις στο Αιγαίο επέτεινε περαιτέρω τις σχέσεις των δύο χωρών».

Δείτε τι λένε στην Τουρκία

Πηγή: Sportime.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Οι Έλληνες δεν άκουσαν τον Ερντογάν και η Σακελλαροπούλου πάει στο Καστελόριζο – Προσοχή». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ