Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Tουρκία: Ιδρύει στρατό drone και τον ρίχνει στο Αιγαίο

Η Τουρκία «χτίζει» μια πολεμική μηχανή με drones, θέλοντας να αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο.

Ιωσήφ Σηφάκης Ελληνοτουρκικά
Η Τουρκία «χτίζει» μια πολεμική μηχανή με drones, θέλοντας να αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο.

Tουρκία: Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Οι Τούρκοι επιχειρούν για άλλη μια φορά να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της Ελλάδος, λίγο μετά τις αναφορές πως τα νησιά μπορούν να πληγούν και με… τουρκικά ρουκετοβόλα.

Οι γείτονες λοιπόν δημιουργούν έναν ακόμα μη επανδρωμένο στρατό, θέλοντας να αλλάξουν την ισορροπία των δυνάμεων κάτω από τη θάλασσα.

Βαδίζοντας στα… χνάρια της Κίνας, της Ρωσίας, της Ισπανίας και της Νότιας Αφρικής, οι Τούρκοι αναπτύσσουν την παραγωγή σμήνους drones με κύριο στόχο φυσικά το Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Η ιδέα των σμήνων UAV έχει να κάνει με την δυνατότητα ευκίνητων UAV να επιτίθενται σε επίγειους και εναέριους στόχους ενώ θα εκτελούν επίσης αποστολές αναγνώρισης και θα διεξάγουν ηλεκτρονικό πόλεμο.

Aπό την μεριά της, η Αθήνα όπως φαίνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν επιθυμεί την απόκτηση οπλισμένων drone.

Να σημειωθεί πως μόλις χθες η πολεμική της αεροπορία πραγματοποίησε συνολικά 37 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, με 8 μαχητικά, εκ των οποίων τα δυο οπλισμένα, ενώ υπήρξαν παραβιάσεις και από δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Tουρκία: Ιδρύει στρατό drone και τον ρίχνει στο Αιγαίο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιωσήφ Σηφάκης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ