Αρχική » Ένοπλες Δυνάμεις

Όχι οπλισμένα UAV η στρατηγική της Ελλάδας – Που στηρίζεται η Αθήνα

Η Αθήνα, όπως φαίνεται απο τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν επιθυμεί την αποκτηση οπλισμένων drone (σ.σ. επιθετικού όπλου δλδ).

Διονύσης Αντωνέλλος Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Όχι οπλισμένα UAV η στρατηγική της Ελλάδας - Που στηρίζεται η Αθήνα

Όχι οπλισμένα UAV η στρατηγική της Ελλάδας όπως φαίνεται από τις κινήσεις για την απόκτηση των τριών αμερικανικών MQ-9 Reaper, τα οποία θα αναλάβουν επιχειρήσεις επιτήρησης.

Η Ελλάδα θα βασιστεί στα αμερικανικά MALE UAV για την αποτελεσματικότερη επιτήρηση του Αιγαίου και ειδικά της Ανατολικής Μεσογείου.

Τα μη οπλισμένα Q 9 μπορούν να πετάνε συνεχόμενα 24 ώρες, πολλαπλασιάζοντας τις δυνατότητες επιτήρησης της Ελλαδας.

Η Αθήνα, όπως φαίνεται απο τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν επιθυμεί την αποκτηση οπλισμένων drone (σ.σ. επιθετικού όπλου δλδ).

Η Ελλάδα θα στηριχθεί στα anti-drone συστήματα που τοποθετούνται στα ελληνικά νησιά και όχι μόνο.

Μιλάμε για συστήματα τα οποία θα μπορούν να παρέμβουν στις επικοινωνίες των drone και να ακυρώνουν την αποστολή τους.

Είχαμε αναφέρει ξανά πως το ελληνικό δόγμα δεν περιλαμβάνει επιθετικά drone και φαίνεται πως αυτό επιβεβαιώνεται.

Να σημειωθεί πως την ίδια ώρα, μετά την συμφωνία της Κύπρου με την Γαλλία, η Λευκωσία προμηθεύτηκε με έξι (+6) ελαφρά επιθετικά ελικόπτερα H145Μ της εταιρείας Airbus Helicopters.

Το ελαφρύ επιθετικό ελικόπτερο H145M, ικανό να επιχειρεί παντώς καιρού, αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την άμυνα της Εθνοφρουράς, ενώ μία προμήθεια από την επίσης γαλλική MBDA μπορεί να μετατρέψει τα κυπριακά ελικόπτερα σε κυνηγούς τουρκικών drone και UAV.

Oι Τούρκοι δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην παρουσία των τουρκικών Bayraktar στα Κατεχόμενα, καθώς μέχρι στιγμής παίζουν χωρίς… αντίπαλο στον αέρα.

Τα γαλλικά H145Μ θέτουν ένα νέο πονοκέφαλο στην Τουρκία, ενώ η ενίσχυσή τους με τους αέρος – αέρος MISTRAL ATAM, των 6,5 χλμ. βεληνεκές τα μετατραπούν στον απόλυτο κυνηγό Bayraktar στην περιοχή (σ.σ. ενώ μπορούν να πλήξουν τόσο αεροπλάνα όσο και ελικόπτερα).

Διαβάστε επίσης:

Koρβέτες: Έκανε κίνηση η Γαλλία – Δίνει πέντε Gowind στην τιμή των τεσσάρων – Tις δύο άμεσα;

To ελληνικό σχέδιο για τα τουρκικά F-16 – Η παγίδα των υπερπτήσεων που έπεσε η Τουρκία

Όχι οπλισμένα UAV η στρατηγική της Ελλάδας – Που στηρίζεται η Αθήνα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Όχι οπλισμένα UAV η στρατηγική της Ελλάδας – Που στηρίζεται η Αθήνα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ