Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Καμία εξέλιξη στο θέμα της Σουηδίας – Πετάει για πρώτη φορά το «KAAN»

Σε στασιμότητα βρίσκεται η έγκριση της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από την Τουρκία κάτι που έχει επιπτώσεις στους γείτονες.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Καμία εξέλιξη στο θέμα της Σουηδίας - Πετάει για πρώτη φορά το «Κάαν»

Η Τουρκία συνεχίζει να βρίσκεται «μπλοκαρισμένη» από τις ΗΠΑ στις αγορές εξοπλιστικών με τους γείτονες ωστόσο να μη δείχνουν καμία θέληση να υποχωρήσουν στα «πιστεύω» τους για να αγοράσουν τα πολυπόθητα F-16.

Οι Τούρκοι μπορεί να δέχονται «τελεσίγραφα», μπορεί να έχουν αγανακτήσει από την στάση των Αμερικανών αλλά και των Ευρωπαίων για την αγορά μοντέρνων μαχητικών για να εξισορροπήσουν τις δυνάμεις τους με την Ελλάδα, ωστόσο στο θέμα της Σουηδίας δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη εδώ και μήνες.

Παρότι η έγκριση των Τούρκων για την είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι ένα βασικό εμπόδιο στις σχέσεις με τις ΗΠΑ, ο χρόνος περνάει και στην Τουρκία όχι μόνο δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση αλλά δεν γίνεται καν συζήτηση για τη Σουηδία. Αυτόματα καθυστερεί και κάθε εξέλιξη αναφορικά με τα F-16.

Τα «πιστεύω» των Τούρκων δεν αλλάζουν εύκολα όπως πολύ καλά κατάλαβε και ο Ισραηλινός ποδοσφαιριστής Γιεχεσκέλ της Αντάλιασπορ. Αφότου έδειξε μετά την επίτευξη τέρματος το σύνθημα υπέρ των επιθέσεων κατά της Χαμάς, ο ποδοσφαιριστής απελάθηκε από τη χώρα.

Την ίδια ώρα σήμερα θα γίνει η πρώτη πτήση του τουρκικής παραγωγής μαχητικού αεροσκάφους «KAAN». Το αεροσκάφος το οποίο τόσο έχει διαφημιστεί ακόμη και από τον Ερντογάν δεν αναμένεται να φτάσει τις επιδόσεις των F-16 και των Rafale της Ελλάδας ωστόσο αποτελεί έναν «επιχρυσωμένο» αντιπερισπασμό  για τις εξελίξεις στις υπόλοιπες προσπάθειες απόκτησης μαχητικών.

Διαβάστε επίσης:

Bayraktar έφτασε μέχρι την Αθήνα από την Τουρκία;

Τουρκία: Θέλει να φτιάξει πυρηνικό υποβρύχιο όπως το γαλλικό BARRACUDA – Βάζουν και πυραύλους στα υποβρύχιά τους

Αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου: Η Ρωσία προετοιμάζει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στα μετόπισθεν του ουκρανικού στρατού – Πώς θα γίνει

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Καμία εξέλιξη στο θέμα της Σουηδίας – Πετάει για πρώτη φορά το «KAAN»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ