Αρχική » Ένοπλες Δυνάμεις

Toύρκοι: Το ελληνικό λόμπι κέρδισε – Τα F-16 δεν έρχονται

H Toυρκία έχει ανάγκη από μαχητικά νέας γενιάς, αφού ο στόλος των τουρκικών F-16 χρειάζεται άμεσα αναβάθμιση.

Διονύσης Αντωνέλλος Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Toύρκοι: Το ελληνικό λόμπι κέρδισε - Τα F-16 δεν έρχονται

Toύρκοι: Το ελληνικό λόμπι κέρδισε αφου τα F-16 δεν έρχονται στην Τουρκία, υποστηρίζουν τουρκικά δημοσιεύματα.

Οι Τούρκοι κάνουν λόγο για σημαντική εξέλιξη που έχει σημειωθεί σχετικά με την πώληση των F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία.

Όπως αναφέρεται, το «ένα από τα δύο αιτήματα τροποποίησης που προετοιμάστηκαν στο Κογκρέσο για να αποτραπεί η πώληση F-16 στην Τουρκία αποσύρθηκε και το άλλο αναθεωρήθηκε».

Τονίζεται πως η αμερικανική Επιτροπή Κανονισμών της Βουλής των Αντιπροσώπων «αποδέχθηκε το άρθρο που ζητούσε την απαγόρευση της πώλησης F-16 στην Τουρκία εκτός εάν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις στον αμυντικό προϋπολογισμό».

Βάσει της τροπολογίας, απαγορεύεται η μεταφορά οποιουδήποτε αμυντικού εξοπλισμού ή υπηρεσίας που υπόκειται στο Άρθρο 36 του Νόμου περί Ελέγχου Εξαγωγών Όπλων χωρίς να επιβεβαιωθεί ότι αυτή η χώρα (σ.σ. η Τουρκία) δεν διαπράττει πλέον τέτοιες παραβιάσεις «και έχει σταματήσει αυτές τις παραβιάσεις 6 μήνες νωρίτερα».

Η Επιτροπή Κανονισμών της Βουλής των Αντιπροσώπων αποδέχθηκε το άρθρο που ζητούσε την απαγόρευση της πώλησης F-16 στην Τουρκία εκτός εάν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις στον αμυντικό προϋπολογισμό.

H Toυρκία έχει ανάγκη από μαχητικά νέας γενιάς, αφού ο στόλος των τουρκικών F-16 χρειάζεται άμεσα αναβάθμιση.

Η Άγκυρα θα πάρει κάποια στιγμή F-16 Viper από τις ΗΠΑ, όμως θα γίνει αυτό με αρκετή καθυστέρηση.

Δηλαδή, μην θεωρείται ακραίο το σενάριο η Τουρκία να πάρει τα Viper την ώρα που η Αθήνα θα παίρνει τα F-35 έχοντας την ίδια ώρα αναβαθμίσει όλα τα ελληνικά F-16 σε Viper και ενώ έχει πάρει και τα 24 Rafale (σ.σ. τα οποία θα φτάσουν συνολικά τα 40).

Διαβάστε επίσης:

Βelharra: Η σοφή απόφαση των Ελλήνων ναυάρχων για τις επιθέσεις κορεσμού των Τούρκων

Τούρκοι: Τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία – Να φύγουν οι Έλληνες – Θα κάνουμε απόβαση
Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Toύρκοι: Το ελληνικό λόμπι κέρδισε – Τα F-16 δεν έρχονται». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ