Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Εφημερίδα «Κρήτη» σε Τούρκους: Ελάτε μόνο για τσικουδιές γιατί αλλιώς

«Ελάτε μόνο για τσικουδιές γιατί αλλιώς...», αναφέρεται στον τίτλο της εφημερίδας «Κρήτη»

Βαγγέλης Λάσκαρης Ελληνοτουρκικά
Εφημερίδα «Κρήτη» σε Τούρκους: Ελάτε μόνο για τσικουδιές γιατί αλλιώς

Ο ακροδεξιός Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτης των Γκρίζων Λύκων και στενός συνεργάτης της κυβέρνησης Ερντογάν, παρουσίασε χάρτη με το μισό Αιγαίο και την Κρήτη στα κόκκινα.

Με ανάρτησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ξεκαθαρίσει αν ο χάρτης που εμφάνισε και φωτογραφήθηκε μαζί του ο κυβερνητικός του εταίρος αποτελεί επίσημη πολιτική της Άγκυρας.

«Ρίξτε μια καλή ματιά σε αυτόν τον χάρτη. Κρήτη, Ρόδος, Λέσβος, Χίος, Σάμος ‘καταβροχθίζονται’ από την Τουρκία. Παραλήρημα των εξτρεμιστών ή επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Ακόμη μία πρόκληση ή αληθινός στόχος; Ο πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να καταστήσει σαφή τη θέση του σχετικά με τις τελευταίες γελοιότητες του εταίρου του στον κυβερνητικό συνασπισμό», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Τούρκος πρόεδρος κρύβεται πίσω από τον κυβερνητικό εταίρο του και τους μηχανισμούς προπαγάνδας που έχει στήσει για να στηρίξει την κυβέρνησή του.

Στο μεταξύ, απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα και τον χάρτη Μπαχτσελί έδωσε η εφημερίδα «Κρήτη».

«Ελάτε μόνο για τσικουδιές γιατί αλλιώς…», αναφέρεται στον τίτλο.

Ξακουστή και φημισμένη η κρητική φιλοξενία, αλλά όταν η συζήτηση πάει στην άλλη άκρη, τότε το βλέμμα στρέφεται στην Ιστορία.

Και η Ιστορία λέει πως όταν κατέβηκαν εξ ουρανού κάποιοι, υποτίθεται τρανοί, ομπρελάδες το 1941, η κρητική γη δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα φιλόξενη. Ή μάλλον ήταν σε τέτοιο βαθμό που πολλοί επίδοξοι εισβολείς έμειναν για πάντα σε αυτή.

Παλιότερα οι Τούρκοι; Κάθε τρεις και λίγο έπρεπε να πιάνουν τα όπλα ανά χείρας, διότι οι Κρήτες επαναστατούσαν. Με το ένα μάτι ανοιχτό κοιμόντουσαν οι κατακτητές. Ώσπου το 1913 το νησί ενώθηκε μια για πάντα με την Ελλάδα.

Αντί επιλόγου, το περίφημο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Κρήτη»: 

Εφημερίδα Κρήτη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εφημερίδα «Κρήτη» σε Τούρκους: Ελάτε μόνο για τσικουδιές γιατί αλλιώς». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ