Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ελληνοτουρκικά: Ο νέος Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα είχε εξαφανίσει το Καστελόριζο

Ο Ερτσιγές θεωρείται πολύ έμπειρος και σκληρός διπλωμάτης.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ο νέος Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα είχε εξαφανίσει το Καστελόριζο

Ελληνοτουρκικά: Ο νέος Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα είχε εξαφανίσει το Καστελόριζο το 2020, όταν ανάρτησε προκλητικό «χάρτη» του τουρκικού ΥΠ.ΕΞ.

Ο Τσαγατάι Ερτσιγιές, ορίστηκε πρέσβης στην Αθήνα από τον Ερντογάν και είναι… δηλωμένος εχθρός της Ελλάδας.

Ο Ερτσιγές θεωρείται πολύ έμπειρος και σκληρός διπλωμάτης.

Eισήλθε στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκία το 1988 στο Γραφείο Ελλάδας. Έγινε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Ναυτιλίας-Αεροπορίας, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας, με έδρα το Μόντρεαλ, την 1η Σεπτεμβρίου 2012, και Πρέσβης στη Βηρυτό το 2015.Υπηρέτησε ως μέλος της τουρκικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις του ΟΗΕ για την Κύπρο το 2004 και στις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα για τα προβλήματα του Αιγαίου.

Ελληνοτουρκικά: Ο νέος Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα είχε εξαφανίσει το Καστελόριζο

Από τον Δεκέμβριο του 2018 είναι Γενικός Διευθυντής Κύπρου-Ελλάδας, Ναυτιλίας-Αεροπορίας και Συνόρων. Είναι εκείνος που το 2020 ανάρτησε τον γνωστό προκλητικό «χάρτη» του τουρκικού ΥΠ.ΕΞ. όπου δείχνει τα “νέα όρια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας” τα οποία έφταναν μέχρι Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο και Κρήτη «εξαφανίζοντας» μάλιστα το Καστελόριζο!

«Τα νησιά αυτά που βρίσκονται στη λάθος πλευρά της μέσης γραμμής, ανάμεσα στις δύο Ηπειρωτικές χώρες, δεν θα πρέπει να τους αποδοθεί υφαλοκρηπίδα ή ΑΟΖ», είχε δηλώσει τότε με προκλητικό τρόπο ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στην ελληνική πλευρά, γράφει το sportime.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Ο Ερντογάν εξαφάνισε την είδηση για την καθυστέρηση πληρωμών του ρωσικού φυσικού αερίου

Ελληνοτουρκικά: Τα βρήκε «σκούρα» ο Ερντογάν – Νέα ηχηρή «σφαλιάρα» από τις ΗΠΑ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Ο νέος Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα είχε εξαφανίσει το Καστελόριζο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ