Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ερντογάν: Πώς έγινε ρεζίλι για την Τριπολιτσά

Ο Τούρκος πρόεδρος έγινε ρεζίλι για την φωτογραφία που χρησιμοποίησε, αφού φαίνεται πως όχι μόνο... ξεχνά αλλά μάλλον ούτε που έχει ακούσει κάτι για την Τριπολιτσά.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά

Ερντογάν: Πώς έγινε ρεζίλι για την Τριπολιτσά με αυτά που δημοσίευσε στον λογιαριασμό του στο Twitter ο Τούρκος πρόεδρος, αφού μπερδεψε πίνακα για την μάχη του Πετροβαραντίν με αυτή της Τριπολιτσάς.

Ο Τούρκος πρόεδρος έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι «δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε τη Σφαγή της Τριπολιτείας, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, κατά την οποία χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι δολοφονήθηκαν βάναυσα και βάρβαρα».

Μάλιστα την συγκεκριμένη ανάρτηση συνόδευε και σχετική φωτογραφία.

Όμως η συγκεκριμένη φωτογραφία ήταν από την μάχη των Τούρκων στο Πετροβαραντίν.

Ερντογάν: Ψέματα ακόμα και για την Τριπολιτσά – Πώς έγινε ρεζίλι

Ερντογάν: Ψέματα ακόμα και για την Τριπολιτσά - Τη μπέρδεψε με άλλη πόλη

Battle of Peterwardein
by Georg Philipp Rugendas

Και στις δυο μάχες οι Τούρκοι έχασαν.

Ο Τούρκος πρόεδρος έγινε ρεζίλι για την φωτογραφία που χρησιμοποίησε, αφού φαίνεται πως όχι μόνο… ξεχνά αλλά μάλλον ούτε που έχει ακούσει κάτι για Τριπολιτσά.

Η Μάχη του Πετροβαραντίν, γνωστή και ως Μάχη του Πιτερβαρντάιν, έλαβε χώρα στις 5 Αυγούστου 1716 κατά τη διάρκεια του Αυστροτουρκικού πολέμου, όταν ο Οθωμανικός στρατός πολιόρκησε το ελεγχόμενο από τους Αψβούργους φρούριο Petrovaradin στα στρατιωτικά σύνορα της μοναρχίας των Αψβούργων (σήμερα Novi Sad, Vojvo, Σερβία ).

Οι Οθωμανοί προσπάθησαν να καταλάβουν το Πετροβαραντίν, το λεγόμενο Γιβραλτάρ στον Δούναβη, αλλά γνώρισαν μια μεγάλη ήττα από στρατό το μισό του δικού τους, παρόμοια με την ήττα που είχαν βιώσει το 1697 στη Ζέντα.

Ο Οθωμανός Μεγάλος Βεζίρης Νταμάντ Αλή Πασάς τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ο οθωμανικός στρατός έχασε 20.000 άνδρες και 250 όπλα από τον στρατό των Αψβούργων με επικεφαλής τον Στρατάρχη Ευγένιο της Σαβοΐας.

Με την άλωση της Τριπολιτσάς εδραιώθηκε η δυναμική της Ελληνικής Επανάστασης, δεδομένου ότι έφερε την επικράτηση των Ελλήνων σε όλη την Πελοπόννησο, πλην ορισμένων φρουρίων.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Το μήνυμα που έγραψε ο Μητσοτάκης στα τουρκικά απασχολεί τους Τούρκους

Ελληνοτουρκικά: Τεράστια οικονομική ζημιά στην Τουρκία από τα F-35 – Πονοκέφαλος για τον Ερντογάν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ερντογάν: Πώς έγινε ρεζίλι για την Τριπολιτσά». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ