Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ερντογάν: Θέλει να χάσει τουρκικό drone γι αυτό προκαλεί όλο και περισσότερο τελευταία;

Το ακόμα χειρότερο σενάριο από την κατάρριψη είναι να καταφέρει η Ελλάδα να πάρει τον έλεγχο ενός τουρκικού drone.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά
Ερντογάν: Θέλει να χάσει τουρκικό drone γι αυτό προκαλεί όλο και περισσότερο τελευταία;

Ερντογάν: Θέλει να χάσει τουρκικό drone γι αυτό προκαλεί όλο και περισσότερο τελευταία o Τούρκος πρόεδρος, με συνεχείς δηλώσεις πως αν η Ελλάδα ξεπεράσει τα όρια θα αντιμετωπίσει νέα καταστροφή;

Δύο πράγματα συμβαίνουν με σταθερότητα τον τελευταίο καιρό.

Οι τουρκικές παραβιάσεις με drone στην ελληνική Κανδελιούσα και η συνεχής επιθετική ρητορική των Τούρκων κατά της Ελλάδας, με πρώτο και καλύτερο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Ελλάδα σχεδιάζει να βάλει ένα τέλος στην τουρκική δραστηριότητα των Bayraktar στο Αιγαίο, με την τοποθέτηση ισραηλινού συστήματος αντι-drone.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να αλλάξει δραστικα τον χάρτη των τουρκικών επιχειρήσεων στο Αιγαίο, αφού πλέον οι Τουρκοι θα ξέρουν πως θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα νέο παράγοντα στην περιοχή, άγνωστο γι αυτούς.

Το ισραηλινό Drone Dome δεν είναι πανάκια για την τουρκική δραστηριότητα στο Αιγαίο, όμως θα αποτελέσει τον άγνωστο X στην περιοχή, για τα τουρκικά Bayraktar.

Ερντογάν: Θέλει να χάσει τουρκικό drone γι αυτό προκαλεί

Tην ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές στην Ελλάδα, που ζητούν η Αθήνα, να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ταϊβάν και να σχεδιάσει την κατάρριψη των τουρκικών drone.

Bασικό επιχείρημα όσων υποστηρίζουν την συγκεκριμένη άποψη είναι πως η κατάρριψη ενός επιθετικού UAV είναι χρησιμότερη από την κατάρριψη ενός τουρκικού F-16 αφού και μήνυμα περνάει στην Άγκυρα και δεν υπάρχει κίνδυνος για νεκρό ή νεκρούς Τούρκους πιλότους, μία κατάσταση που θα οδηγήσει στα άκρα την κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Λέτε η συνεχιζόμενη επιθετική ρητορική της τουρκικής ηγεσίας να πηγάζει από αυτό το ενδεχόμενο; Της κατάρριψης δηλαδή στο Αιγαίο ενός τουρκικού drone;

Το ακόμα χειρότερο σενάριο από την κατάρριψη είναι να καταφέρει η Ελλάδα να πάρει τον έλεγχο ενός τουρκικού drone.

Φαντάζεστε την αντίδραση στην τουρκική κοινωνία αν δουν φωτογραφίες από ένα Bayraktar να έχει προσγειωθεί σε ελληνικό νησί και να φωτογραφίζεται με Έλληνες;

Το σενάριο αυτό δεν είναι «επιστημονικής φαντασίας», αφού το Drone Dome που θα εγκατασταθεί στα ελληνικά νησιά μπορεί να «χακάρει» τις επικοινωνίες των τουρκικών drone, οι οποίες έχουν μελετηθεί διεξοδικά από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Πάντως επί της ουσίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θέλει μία κατάρριψη τουρκικού drone για να ξεκινήσει η ένταση και να μπουν στο τραπέζι οι τουρκικές προκλητικές θέσεις.

Tώρα αν το τoυρκικό drone… χαλάσει πάνω από το Αιγαιο, αυτό είναι άλλο.

Οι Τούρκοι προσπαθούν να κάνουν θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα ενόψει και των τουρκικών εκλογών.

Διαβάστε επίσης:

Η τρομερή Σεκιουριτάτε του Τσαουσέσκου στην Ρουμανία

Πρώτη φορά μίλησε δημόσια ο Ερντογάν για διαμελισμό της Τουρκίας

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ερντογάν: Θέλει να χάσει τουρκικό drone γι αυτό προκαλεί όλο και περισσότερο τελευταία;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ