Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Γιατί η τουρκική λίρα βαράει συναγερμό στα ελληνοτουρκικά – Πώς γίνεται επικίνδυνος ο Ερντογάν

Γιατί η τουρκική λίρα βαράει συναγερμό στα ελληνοτουρκικά και πώς ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μπορεί να γίνει επικίνδυνος για να επιβιώσει.

Αριστοτέλης Παπαργύρης Ελληνοτουρκικά
Γιατί η τουρκική λίρα βαράει συναγερμό στα ελληνοτουρκικά - Πώς γίνεται πικίνδυνος ο Ερντογάν

Γιατί η τουρκική λίρα βαράει συναγερμό στα ελληνοτουρκικά και πώς ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μπορεί να γίνει επικίνδυνος για να επιβιώσει.

Η τουρκική λίρα πέφτει κάθε μέρα όλο και περισσότερο, οδηγούμενη με μαθηματική ακρίβεια σε νέα ιστορικά χαμηλά.

Η Τουρκία για την ώρα αντέχει, όμως έχει πληρώσει ακριβά την στήριξη της τουρκικής λίρας με πολύτιμο συνάλλαγμα, το οποιο για την ώρα διαθέτει λόγω της τουριστικής κίνησης.

Τι θα γίνει όμως από τον Σεπτέμβριο όταν η τουρκική οικονομία πάψει να δέχεται τις τονωτικές ενέσεις του ξένου, τουριστικού συναλλάγματος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι αντιμέτωπος με ένα κοκτέιλ ακρίβειας, πληθωρισμού, πτώσης του τουρκικού νομίσματος, ανεργίας και συστηματικής φυγής ξένων επενδυτών, οι οποίοι δεν αποχωρούν δραστικά (σ.σ. αφού φοβούνται πως μία τέτοια ενέργεια θα βλάψει περισσότερο τα συμφέροντά τους) όμως αποχωρούν σταθερά.

Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι με το μέρος του Τούρκου προέδρου, ο οποίος σε κάθε περίπτωση χάνει από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Τι έχει μόνο να παρατάξει στο εσωτερικό της Τουρκίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν; Το αφήγημα της… κακιάς Ελλάδας.

Ένα θερμό επεισόδιο έως τον Σεπτέμβριο θα ήταν «δώρο» για τον Τούρκο πρόεδρο. Αν δε το θερμό επεισόδιο γινόταν μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου (σ.σ. ή προς τα… τέλη της), τότε αυτό θα φάνταζε ιδανικό για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Χρειάζεται προσοχή, γιατί ο Τούρκος πρόεδρος, βλέποντας ότι σε λίγο καιρό γίνεται παρελθόν αντιδρά όλο και πιο σπασμωδικά.

Χρειάζεται επιφυλακή και καθαρό μυαλό γιατί είναι πονηροί οι καιροί.

Εκτός των άλλων το τουρκικό βαθύ κράτος ξέρει πως όσο περνά ο καιρός τόσο και περισσότερο δυναμώνει η Ελλάδα.

Σε λίγα χρόνια η Ελλαδα θα απέχει από την Τουρκία σε αέρα, στεριά και θάλασσα και οι Τούρκοι το ξέρουν αυτό, αν και επίσημα δεν το παραδέχονται.

Διαβάστε επίσης:

Οι 12 ερωτήσεις που δεν τολμούν να κάνουν οι Τούρκοι στον Ερντογάν

Toυρκία: Το 2026 θα πάρει τα πρώτα F-35 η Ελλάδα – Μέχρι το 2031 θα τα έχει πάρει όλα
Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιατί η τουρκική λίρα βαράει συναγερμό στα ελληνοτουρκικά – Πώς γίνεται επικίνδυνος ο Ερντογάν». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αριστοτέλης Παπαργύρης

Είμαι πτυχιούχος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο A.S.E. Bucharest. Έχω συμμετάσχει στην ειρηνευτική αποστολή KFOR στο Κόσοβο.

ΣΧΟΛΙΑ