Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Θέλουν να μην κάνουμε παραβιάσεις στην Ελλάδα για να μας δώσουν F-16 – Moύδιασμα στην Άγκυρα

Mόνο για άλλα πέντε νομοσχέδια έχει ασκηθεί βέτο στο παρελθόν.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Θέλουν να μην κάνουμε παραβιάσεις στην Ελλάδα για να μας δώσουν F-16 - Moύδιασμα στην Άγκυρα

Τουρκία: Θέλουν να μην κάνουμε παραβιάσεις στην Ελλάδα για να μας δώσουν F-16 αναφέρουν τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ εμφανές είναι το μoύδιασμα της Άγκυρας μετά την έγκριση του νομοσχεδίου Pallone, στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το οποίο θα προστεθεί στο νέο προϋπολογισμό του 2023 για το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, η Τουρκία μπορεί να πάρει τα 40 νέα F-16 Viper Block 70 που έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ αν εγγυηθεί τα αμερικανικά συμφέροντα και αν υποσχεθεί ότι δεν θα παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο με τα συγκεκριμένα μαχητικά.

Οι Τούρκοι του τουρκικού σάιτ του αμυντικού ρεπορτάζ, savunmasanayist.com, αναφέρουν σχετικά πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, έχει την δυνατότητα να ασκήσει βέτο για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όπως όπως τονίζεται μόνο για άλλα πέντε νομοσχέδια έχει ασκηθεί βέτο στο παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση τώρα ο Τζο Μπάιντεν πρέπει να πείσει ότι η Τουρκία, που έχει αγοράσει τους S-400 που ετοιμάζεται να εισβάλει στην Συρία και που παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο και θέλει να καταλάβει και τα ελληνικά νησιά στα παράλια του Αιγαίου, θα λειτουργήσει υπέρ των συμφερόντων των ΗΠΑ και των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ.

Η εκτίμησή μας είναι πως η Τουρκία θα πάρει κάποια στιγμή τα αμερικανικά F-16 Viper, όμως αυτό θα γίνει σε πέντε με έξι χρόνια, όταν και θα περάσει το τουρκικό αίτημα απ’ όλη την αμερικανική γραφειοκρατία.

Στόχος είναι να μην υπάρχει ο Ερντογάν στην εξουσία, όταν προχωρήσει η διαδικασία, αφού ο Τούρκος πρόεδρος έχει… καεί πια στα μάτια της Δύσης.

Η Δύση έχει περιθωριοποιήσει την Τουρκία με τις πληροφορίες στην Άγκυρα να φτάνουν πια με το σταγονόμετρο.

Δεν μπορεί όμως η Τουρκία να αφεθεί τελείως μόνη, γιατί έτσι θα πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας και της Κίνας και το ΝΑΤΟ δεν έχει αυτή την διάθεση.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί η τουρκική λίρα βαράει συναγερμό στα ελληνοτουρκικά – Πώς γίνεται επικίνδυνος ο Ερντογάν

«Βυθίσατε το Χόρα»: Το παρασκήνιο πίσω από την ιστορική φράση του Ανδρέα

Toυρκία: Το 2026 θα πάρει τα πρώτα F-35 η Ελλάδα – Μέχρι το 2031 θα τα έχει πάρει όλα
Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Θέλουν να μην κάνουμε παραβιάσεις στην Ελλάδα για να μας δώσουν F-16 – Moύδιασμα στην Άγκυρα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ