Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Έτριβε τα μάτια του ο Ερντογάν μόλις είδε αυτή τη δημοσκόπηση – Τέλος

Τι και αν οι δημοσκοπήσεις το τελευταίο διάστημα έδειχναν από ήττα μέχρι... συντριβή του Ερντογάν; Η πιο πρόσφατη ανατρέπει τα πάντα!

Ιωσήφ Σηφάκης Ελληνοτουρκικά
Πολύ ευχάριστα φαίνεται πως είναι τα νέα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς νέα δημοσκόπηση προβλέπει εκλογική νίκη!

Τουρκία: Πολύ ευχάριστα φαίνεται πως είναι τα νέα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς νέα δημοσκόπηση προβλέπει εκλογική νίκη!

Την ώρα λοιπόν που το κλίμα στα ελληνοτουρκικά παραμένει τεταμένο, με Tούρκο αναλυτή να δηλώνει σίγουρος για πρόκληση θερμού επεισοδίου, νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου ORC Research φέρνει ευχάριστα μαντάτα με φόντο τις εκλογές τον Ιούνιο του 2023.

Σύμφωνα με αυτή λοιπόν, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν συγκεντρώνει ποσοστό 30,6%, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP να περιορίζεται στο 24,8%.

Αναλυτικά τα ποσοστά:

  • AKP 30,6%
  • CHP 24,58%
  • Καλό Κόμμα 19,4%
  • HDP 7, %
  • MHP 6%

Να σημειωθεί πως ο νέος εκλογικός νόμος προβλέπει την κατανομή εδρών με βάση τις ψήφους που κάθε μεμονωμένο κόμμα λαμβάνει σε μια περιφέρεια και όχι με τη βάση τις συμμαχίες κομμάτων, όπως προβλεπόταν.

Με αυτόν τον τρόπο, η η αντιπολίτευση, που λειτουργεί ως συμμαχία πολλών κομμάτων, θα δυσκολευτεί περισσότερο για να κερδίσει την αυτοδυναμία στην Εθνοσυνέλευση. Αυτό αποκτά πολύ μεγάλη σημασία, ιδίως στην περίπτωση που ο Ερντογάν δεν καταφέρει να επανεκλεγεί Πρόεδρος.

Ο νέος νόμος, που αναμένεται να προωθηθεί την αμέσως επόμενη περίοδο για ψήφιση, μειώνει το όριο που απαιτείται ώστε ένα κόμμα να εκπροσωπείται στην Εθνοσυνέλευση από 10% σε 7%.
Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Έτριβε τα μάτια του ο Ερντογάν μόλις είδε αυτή τη δημοσκόπηση – Τέλος». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιωσήφ Σηφάκης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ