Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Drone Dome: Γι αυτό τρελάθηκε η Τουρκία – Το κρυφό μυστικό

Δεν μιλάμε για σύστημα αεράμυνας, αλλά για σύστημα που επεμβαίνει στις συχνότητες των UAV και των drone και οι συχνότητες δεν έχουν... μέγεθος.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά
Drone Dome: Γι αυτό τρελάθηκε η Τουρκία - Το κρυφό μυστικό

Drone Dome: Γι αυτό τρελάθηκε η Τουρκία με την εγκατάσταση συστήματος anti UAV στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου και όχι μόνο.

Το ισραηλινό σύστημα που σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα φέρεται να τοποθετείται, θα παρέχει προστασία στην Ελλάδα από drone και UAV (σ.σ. εκτός από τα Akinci τα οποία μπορεί να διαθέτουν δορυφορικό σύστημα επικοινωνίας).

Επειδή πολλά έχουν αρχίσει να αναφέρονται αναφορικά με τις δυνατότητες του Drone Dome, με το οποίο θα προσομοιάζει το ελληνικό σύστημα anti UAV, το σύστημα αυτό θα μπορεί να ανιχνεύσει από mini drone έως και μεγαλύτερα drone και να παρεμβαίνει στο σύστημα επικοινωνίας τους με την βάση τους.

Δεν μιλάμε για σύστημα αεράμυνας, αλλά για σύστημα που επεμβαίνει στις συχνότητες των UAV και των drone και οι συχνότητες δεν έχουν… μέγεθος.

Το απόλυτο όμως που προσφέρει το σύστημα αυτό στην Ελλάδα είναι πως θα αφορά και στις επικοινωνίες των ULAQ-Sida τα οποία είναι θαλάσσια drone στα οποία η Τουρκία ξεκίνησε τις δοκιμές.

Το SİDA, το οποίο έχει 400 χιλιόμετρα εύρος πλεύσης, ταχύτητα 65 χιλιομέτρων ανά ώρα, δυνατότητα ορατότητας ημέρας / νύχτας, εθνική κρυπτογραφημένη επικοινωνιακή υποδομή, παράγεται από προηγμένο σύνθετο υλικό.

Το ULAQ μπορεί να εξοπλιστεί με διαφορετικούς τύπους ωφέλιμων φορτίων και να επιχειρήσει ηλεκτρονικό πόλεμο και παρεμβολές ενώ θα διαθέτει πυραυλικά συστήματα για την κάλυψη διαφορετικών επιχειρησιακών αναγκών (πυραυλικό σύστημα L-UMTAS).

Σύμφωνα με τον εκ των εμπνευστών της «Γαλάζιας Πατρίδας», Τούρκο ναύαρχο ε.α. Τσεμ Γκιουρντενιζ, τα ULAQ θα προσφέρουν προστασία στα τουρκικά ερευνητικά κατά την διάρκεια των «κρίσιμων» όπως χαρακτηρίζονται σεισμικών ερευνών τους σε «κρίσιμες γεωπολιτικές περιοχές».

Διαβάστε επίσης:

Koρβέτες: Έκανε κίνηση η Γαλλία – Δίνει πέντε Gowind στην τιμή των τεσσάρων – Tις δύο άμεσα;

Όχι οπλισμένα UAV η στρατηγική της Ελλάδας – Που στηρίζεται η Αθήνα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Drone Dome: Γι αυτό τρελάθηκε η Τουρκία – Το κρυφό μυστικό». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ