Αρχική » Διεθνή

Τουρκία: Το απίστευτο λάθος των Τούρκων στο πυρηνικό εργοστάσιο του Ακούγιου

Το Aκούγιου είναι ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της Ρωσίας που κατασκευάστηκε εκτός της επικράτειάς της.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά Διεθνή Viral
Τουρκία: Το απίστευτο λάθος των Τούρκων στο πυρηνικό εργοστάστιο του Ακούγιου

Τουρκία: Το απίστευτο λάθος των Τούρκων στο πυρηνικό εργοστάσιο του Ακούγιου έσκασε σαν βόμβα, κινδυνεύει για γίνει εφιάλτης για τον Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε εντός μίας εβδομάδας τα αποτελέσματα της έκθεσης για τις επιθεωρήσεις στον πυρηνικό σταθμό Ακούγιου, που κατασκεύασε η ρωσική εταιρεία Rosatom.

Την επόμενη εβδομάδα ο Τουρκος πρόεδρος θα έχει στα χέρια του το πόρισμα της έκθεσης, την ώρα που ο μόνος Τούρκος μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ρωσοτουρκικής εταιρείας που συστήθηκε για την λειτουργία του εργοστασίου, υπέβαλε την παραίτησή του.

Η Rosatom, η κρατική εταιρεία ατομικής ενέργειας της Ρωσίας, είναι στην πραγματικότητα η ιδιοκτήτρια του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου.

Οι Ρώσοι ακύρωσαν την σύμβαση της τουρκικής εταιρείας İçtaş, εταίρου κατά 50% στο Ακούγιου.

Τουρκία: Το απίστευτο λάθος των Τούρκων στο πυρηνικό εργοστάστιο του Ακούγιου

Εάν παραιτηθεί ο Γκιουνεΐντ Zαπσού, στενός σύμβουλος του Ερντογάν και ο μόνος Τούρκος στο ΔΣ της Akkuyu AŞ όλα τα μέλη του 8μελούς διοικητικού συμβουλίου, υπό την προεδρία της Αναστασίας Ζοτέεβα, θα είναι Ρώσοι πολίτες, με εξαίρεση τον Γάλλο υπήκοο Ανρί Εντουάρ Πρόγκιο.

Το Aκούγιου είναι ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της Ρωσίας που κατασκευάστηκε εκτός της επικράτειάς της και η Τουρκία έχει δεσμευτεί να αγοράσει το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας για τις δύο πρώτες μονάδες και το 30% για την τρίτη και την τέταρτη μονάδα.

Λέτε να προκύψει θέμα με το υπέδαφος της περιοχής και να ακυρωθεί το έργο;

Διαβάστε επίσης:

Ελληνικά διαβατήρια: Σημαντικη εξέλιξη στην διάρκεια τους

Τουρκία: Χάνει ο Ερντογάν από τον Κιλιτσντάρογλου με 20 μονάδες

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Το απίστευτο λάθος των Τούρκων στο πυρηνικό εργοστάσιο του Ακούγιου». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, κάνετε κλικ στις παρακάτω λέξεις. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ