Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Χάνει ο Ερντογάν από τον Κιλιτσντάρογλου με 20 μονάδες

Πανωλεθρία Ερντογάν όταν πρόεδρος της Τουρκίας και πρόεδρος του AKP βρεθεί αντιμέτωπος με τον πρόεδρο του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά Διεθνή
Τουρκία: Χάνει ο Ερντογάν από τον Κιλιτσντάρογλου με 20 μονάδες

Τουρκία: Χάνει ο Ερντογάν από τον Κιλιτσντάρογλου με 20 μονάδες, σύμφωνα με έρευνα της Avrasya Research.

Το CHP (Ρεπουμπλικανικό κόμμα) του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ανέβηκε στην πρώτη θέση ξεπερνώντας το AKP του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ στο 5,1% ήταν το κόμμα DEVA του πρώην υπουργού Οικονομίας της Τουρκίας, Αλί Μπαμπατζάν.

Στο ερώτημα, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, τα ποσοστα των τουρκικών κομμάτων ήταν:

CHP (Κιλιτσντάρογλου): 29,9%

AKP (Ερντογάν): 28,5%

Κόμμα IYI: 13,3%

HDP: 10,5%

MHP: 7,1%

Κόμμα DEVA: 5,1%

Κόμμα Νίκης: 1,3%

Μελλοντικό Κόμμα: 1,2%

Κόμμα της Ευδαιμονίας: 1,2%

Άλλα κόμματα: 1,9%

Τουρκία: Χάνει ο Ερντογάν από τον Κιλιτσντάρογλου με 20 μονάδες

Σύμφωνα με την έρευνα, όταν πρόεδρος της Τουρκίας και πρόεδρος του AKP, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου βρεθούν αντιμέτωποι, ο Κιλιτσντάρογλου θα συγκεντρώσει το 56,5% των ψήφων, ενώ ο ο Ερντογάν το 35,8%.

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Korkusuz, το οποίο υπογράφει ο Τούρκος δημοσιογράφος, Αχμέτ Τακάν, γνωστός το παρελθόν για διάφορες ανθελληνικές του θέσεις, σημειώνει πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δρομολογήσει την καθαίρεση του Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Η είδηση προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη, αφού ο Σοϊλού είναι ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας, μετά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αν επιβεβαιωθεί θα σημαίνει πως εντός της τουρκικής κυβέρνησης έχουν αρχίσει ισχυροί κραδασμοί, με φόντο τις επερχόμενες εκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι: Αύξησαν μυστικά την εμβέλεια των τουρκικών πυραύλων των F-16 πάνω από τα 100 χλμ για τα Rafale

Τουρκία: Έχουν πρόβλημα με τα ανταλλακτικά των F-16 – Ποια Viper – Ούτε βίδα δεν παίρνουν – Δεν μπορούν να τα πετάξουν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Χάνει ο Ερντογάν από τον Κιλιτσντάρογλου με 20 μονάδες». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ