Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ακάρ στο Al-Jazeera: Δεν δεχόμαστε να μην κάνουμε παραβιάσεις

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τόνισε πως «όποιος εμποδίζει την Τουρκία να αποκτήσει αυτά τα αεροπλάνα, ό,τι κι αν γίνει, θα ντρέπεται για τον εαυτό του».

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά
Ακάρ στο Al-Jazeera: Δεν δεχόμαστε να μην κάνουμε παραβιάσεις

Ακάρ στο Al-Jazeera: Δεν δεχόμαστε να μην κάνουμε παραβιάσεις είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, μιλώντας για τους όρους του αμερικανικού Κογκρέσο, ώστε να προχωρήσει η αγορά των αμερικανικών F-16 στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Χουλουσί Ακάρ, η διαδικασία της πώλησης των 40 F-17 Viper συνεχίζεται, ενώ όπως σημείωσε η Τουρκία «είναι κυρίαρχο κράτος και δεν θα δεχθούμε υπό όρους την αγορά αεροσκαφών».

«Πιστεύουμε ότι αυτοί οι όροι θα αλλάξουν αργότερα. Επειδή είμαστε σύμμαχοι. Ελπίζουμε να καταλάβουν το λάθος τους», σημείωσε, γράφει το haberler.com.

Ο Τούρκους αξιωματούχους χαρακτήρισε τις ΗΠΑ «συμμαχικό κράτος που θα πρέπει να συμβάλει στην ενδυνάμωση» της Τουρκίας. «Γιατί η δύναμή μας είναι η δύναμή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είδαμε ότι το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών έχει εκδώσει νόμους και προϋποθέσεις σχετικά με τη χρήση αυτών των αεροσκαφών. Είπαμε επίσης ότι η Τουρκία είναι κυρίαρχο κράτος και δεν θα δεχτούμε υπό όρους την αγορά αεροσκαφών. Πιστεύουμε ότι αυτές οι συνθήκες θα αλλάξουν αργότερα», είπε ο Χουλουσί Ακάρ.

«Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ενεργήσουν θεσμικά για να πουλήσουν αυτά τα αεροπλάνα στην Τουρκία. Γιατί είμαστε σύμμαχοι. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε μαζί. Ελπίζουμε λοιπόν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακάμψουν από το λάθος τους», σημείωσε.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τόνισε πως «όποιος εμποδίζει την Τουρκία να αποκτήσει αυτά τα αεροπλάνα, ό,τι κι αν γίνει, θα ντρέπεται για τον εαυτό του».

«Θέλουμε να καλύψουμε αυτό το κενό. Αν αυτό μας δημιουργήσει πρόβλημα, έχουμε εναλλακτικές», συμπλήρωσε.

«Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές. Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε τους όρους που μας επιβάλλονται. Όπως είδαμε στο παράδειγμα της Ουκρανίας, ο κόσμος χρειάζεται μια ισχυρή Τουρκία. Ειδικά οι σύμμαχοι και φίλοι μας και οι Ευρωπαίοι. Έχουμε σημαντικό ρόλο στο ΝΑΤΟ. Ως εκ τούτου, οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο στην αγορά αυτών των αεροπλάνων», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι έστησαν ιστιοπλοϊκό αγώνα για να «γκριζάρουν» το Αιγαίο

Φρεγάτες: Ανακοινώνει κορβέτες και μία ακόμα Belharra ο Μητσοτάκης
Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακάρ στο Al-Jazeera: Δεν δεχόμαστε να μην κάνουμε παραβιάσεις». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ