Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ελληνοτουρκικά: Τουρκικό Iron Dome από τους Τούρκους – Αντέγραψαν τους Ισραηλινούς;

Το τουρκικό σύστημα αεράμυνας SİPER είναι το πρώτο τουρκικό περιφερειακό σύστημα αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς της Τουρκίας.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκικό Iron Dome από τους Τούρκους - Αντέγραψαν τους Ισραηλινούς;

Ελληνοτουρκικά: Τουρκικό Iron Dome από τους Τούρκους – Αντέγραψαν τους Ισραηλινούς, με το σύστημα αεράμυνας SİPER.

Το τουρκικό σύστημα αεράμυνας SİPER είναι το πρώτο τουρκικό περιφερειακό σύστημα αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς της Τουρκίας και αναπτύχθηκε από τις τουρκικές Roketsan, ASELSAN και SAGE.

Το σύστημα SIPER θα έχει περισσότερους από έναν πυραύλους. Ο πύραυλος SİPER Block I, ο οποίος διαθέτει κεφαλή RF Seeker Head, εκτιμάται ότι έχει βεληνεκές 70+ χιλιομέτρων.

Ο SİPER Block II, ο κύριος πύραυλος που αναπτύχθηκε ειδικά για το σύστημα, θα έχει βεληνεκές 100+ χιλιομέτρων και ανώτερες δυνατότητες ελιγμών.

Ελληνοτουρκικά: Τουρκικό Iron Dome από τους Τούρκους

Με το τουρκικό Iron Dome οι Τούρκοι επιδιώκουν στον σχεδιασμό και συντονισμό της τουρκικής αεράμυνας, με διαχείριση και διανομή πληροφοριών, πααραγωγή συνδυασμένων αεροφωτογραφιών, εκτίμηση απειλών και κατανομή όπλων, συγχώνευση πολλαπλών στόχων.

Πολύ δουλειά ακόμα πρέπει να γίνει από τους Τούρκους, ειδικά στο θέμα της πορείας των πυραύλων και της αντιμετώπισης μικρότερων βλημάτων και ρουκετών. Σε… νηπιακό στάδιο η προσπάθεια των Τούρκων. Χρειάζεται πολλή… αντιγραφή ακόμα.

Να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη έκταση έχει πάρει στην Τουρκία η είδηση της συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, για την αγορά από την Λευκωσία του ισραηλινού Ιron Dome.

To Demir Kubbe, όπως το λένε το Iron Dome στα τούρκικα, απασχολεί ιδιαίτερα τους Τούρκους αφού όπως σημειώνεται μετά την Κύπρο και η Ελλάδα συζητά εδώ και έναν χρόνο για την αγορά του.

Οι Τούρκοι δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι το Iron Dome χρησιμοποιείται από το Ισραήλ εδώ και 10 χρόνια και «έχει μέχρι στιγμής ποσοστό επιτυχίας 90 τοις εκατό έναντι πολλαπλών επιθέσεων πυραύλων».

«Τα ελληνικά μέσα έγραψαν επίσης ότι το σύστημα δοκιμάστηκε έναντι των SİHA», γράφει η τουρκική Milliyet.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Λιποθύμησε ο πιλότος αεροπλάνου και έγινε αναγκαστική προσγείωση στην Ελλάδα

Τουρκία: Όχι στο πλοίο που θα μπορούσε να δηλητηριάσει όλη την Τουρκία – Το είχε γράψει το Geostratigika

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Τουρκικό Iron Dome από τους Τούρκους – Αντέγραψαν τους Ισραηλινούς;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ