Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Η Ιαπωνία αγοράζει drone και περιπλανόμενα πυρομαχικα για να προστατεύσει τα νησιά της – Η Ελλάδα;

Τα drone θα παρέχουν ασφάλεια για τα νησιά Ryukyu, που βρίσκονται κοντά στην Κίνα

Αριστοτέλης Παπαργύρης Ελληνοτουρκικά
Η Ιαπωνία αγοράζει drone και περιπλανόμενα πυρομαχικα για να προστατεύσει τα νησιά της - Η Ελλάδα;

Η Ιαπωνία αγοράζει drone και περιπλανόμενα πυρομαχικα για να προστατεύσει τα νησιά της, μετά και τα συμπεράσματα από τον πόλεμο της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας.

Οι Ιάπωνες προσπαθούν να μάθουν «από την εμπειρία των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων», γράφει το The Eurasian Times.

Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων που έχει χρησιμοποιήσει η Ουκρανία στο πεδίο της μάχης.

Πρόκειται για τα αμερικανικά Switchblade 300, ενώ το Τόκιο εξετάζει επίσης τα ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Harop της εταιρείας IAI που χρησιμοποιεί το Αζερμπαϊτζάν κατά των Αρμενίων.

Η Ιαπωνία αγοράζει drone και περιπλανόμενα πυρομαχικα για να προστατεύσει τα νησιά της – Η Ελλάδα;

Την ίδια ώρα, να σημειωθεί πως σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ιαπωνία παρακολουθεί και τα τουρκικά drones Bayraktar TB2 (σ.σ. είναι αυτά τα τουρκικά drone που παραβιάζουν κάθε μέρα τον εναέριο χώρο της Ελλάδας στο Αιγαίο).

Το Τόκιο σκοπεύει να αγοράσει εκατοντάδες μαχητικά drones το επόμενο οικονομικό έτος που ξεκινά στην Ιαπωνία την 1η Απριλίου 2023.

«Μέχρι το 2025, το Τόκιο θέλει να έχει αρκετές εκατοντάδες ξένα ή εγχώριας κατασκευής στρατιωτικά drones. Θα παρέχουν ασφάλεια για τα νησιά Ryukyu, που βρίσκονται κοντά στην Κίνα», σημειώνεται.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα. Απέναντι στα 200 Bayraktar που έχει η Τουρκία, τι έχει να παρατάξει η Ελλάδα;

Οι Αζέροι κατέστρεψαν τρια συστήματα S-300 (δύο στην πόλη Γκόρις και ένα στα βορειοανατολικά της πόλης Καπάν) και ένα σύστημα S-125 (στην πόλη Βαρδένη).

Εκτός από το Bayraktar TB2, στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν επίσης τα περιπλανόμενα πυρομαχικά Harop κα Skystriker.

Οι συνεχείς παραβιάσεις των τουρκικών Bayraktar στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο δεν αποκλείεται να περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό των Τούρκων για την αντιμετώπιση των ελληνικών S-300 που βρίσκονται στην Κρήτη.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Έρωτας με τα ισραηλινά drone καμικάζι με βεληνεκές 1.000 χλμ.

Τουρκία: Η κίνηση των ΗΠΑ υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου που σόκαρε τους Τούρκους – «Βράζει» ο Ερντογάν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Ιαπωνία αγοράζει drone και περιπλανόμενα πυρομαχικα για να προστατεύσει τα νησιά της – Η Ελλάδα;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αριστοτέλης Παπαργύρης

Είμαι πτυχιούχος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο A.S.E. Bucharest. Έχω συμμετάσχει στην ειρηνευτική αποστολή KFOR στο Κόσοβο.

ΣΧΟΛΙΑ