Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Η Τουρκία για το ελληνοαμερικανικό «Poseidon Rage 2022» – Σχόλια στο Twitter

Την ώρα που η Τουρκία επιμένει να αξιώνει την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, η Ελλάδα και οι ΗΠΑ στέλνουν ακόμα ένα ηχηρό μήνυμα.

Βαγγέλης Λάσκαρης Ελληνοτουρκικά
Η Τουρκία για το ελληνοαμερικανικό «Poseidon Rage 2022» - Σχόλια στο Twitter

Η Κρήτη, συγκεκριμένα η Σούδα, ετοιμάζεται για την άσκηση «Poseidon Rage 2022», όπου Ελλάδα και ΗΠΑ θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκαλώντας όχι ευχάριστα συναισθήματα στην Τουρκία.

Με ορμητήριο την 115 Π.Μ., τα μαχητικά των δύο χωρών θα πραγματοποιήσουν πλήθος ασκήσεων στη Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρατάσσει μοίρες από κάθε γωνιά της χώρας, τη στιγμή που οι Αμερικανοί θα πορευθούν με τα κορυφαία αεροσκάφη 5ης γενιάς (F-35), καθώς και τα F-15.

Η σημαντικότερη είδηση της συνεκπαίδευσης, η οποία αρχίζει τη Δευτέρα (11/7), θα είναι η αποκάλυψη στοιχείων για τον τρόπο δράσης του stealth μαχητικού.

Να προσθέσουμε ότι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού Ξηράς θα συμμετέχουν σε ορισμένα σενάρια, πολλά εκ των οποίων θα αναπτυχθούν στην περιοχή του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου.

Την ώρα δηλαδή που η Τουρκία επιμένει να αξιώνει την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, η Ελλάδα και οι ΗΠΑ στέλνουν ακόμα ένα ηχηρό μήνυμα.

Δεν είναι μόνο η δράση στην περιοχή του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου αλλά και οι, κατά πληροφορίες, πτήσεις υψηλού συμβολισμού που θα γίνουν στο Ανατολικό Αιγαίο.

Προφανώς από τη στιγμή που η Κρήτη αποτελεί την κύρια βάση του ΝΑΤΟ, ενέργειες όπως το «κοκκίνισμα» στον -παραληρηματικό- τουρκικό χάρτη, κάθε άλλο παρά ευνοούν τη γειτονική χώρα. Αν μη τι άλλο, επικοινωνιακά τουλάχιστον, το μομέντουμ ήταν επιεικώς άστοχο. Οι Έλληνες και οι Αμερικανοί ετοιμάζονται για δράση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να παραβλέπονται τέτοιες προκλήσεις.

Στο μεταξύ εσείς μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τις αναφορές στη γειτονική χώρα για την άσκηση «Poseidon Rage 2022». Μέσα, δημοσιογράφοι, αναλυτές, ακόμα και χρήστες με μεγάλο impact στο Twitter, δημοσιεύουν την εν λόγω είδηση.

Δείτε tweets από την Τουρκία:

Επίσης, υπάρχουν αναφορές για το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που διατέθηκε από τον FRONTEX στο Τυμπάκι της Κρήτης.

Θα επιχειρεί επί 24ώρου και θα μπορεί να δίνει σε πραγματικό χρόνο την εικόνα του θαλασσίου πεδίου στα επιχειρησιακά κέντρα.

 

Θυμηθείτε το νέο… μαγικό των Τούρκων:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Τουρκία για το ελληνοαμερικανικό «Poseidon Rage 2022» – Σχόλια στο Twitter». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ