Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ιron Dome: Έπεσαν οι υπογραφές – Το αγοράζει η Κύπρος

Το Iron Dome είναι μία δυνατή λύση στην οποία θα μπορούσε να στραφεί και η Ελλάδα με την Αθήνα χρειάζεται πρώτιστα (σ.σ. και να τοποθετεί) συστήματα ηλεκτρονικής αντιμετώπισης (jamming) των τουρκικών drone.

Αριστοτέλης Παπαργύρης Ελληνοτουρκικά
Ιron Dome: Έπεσαν οι υπογραφές - Το αγοράζει η Κύπρος

Ιron Dome: Έπεσαν οι υπογραφές για το ισραηλινό αντιαεροπορικό σύστημα, αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κύπρου.

Το Ιron Dome μετά από αιτημα της Εθνικής Φρουράς τη Κύπρου θα ενταχθεί στον κυπριακό στρατό.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για το καλύτερο αντιαερπορικό σύστημα στον κόσμο.

Η εμβέλεια των πυραύλων του Ιron Dome είναι 70 χλμ.

Το Iron Dome είναι μία δυνατή λύση στην οποία θα μπορούσε να στραφεί και η Ελλάδα με την Αθήνα χρειάζεται πρώτιστα (σ.σ. και τοποθετεί) συστήματα ηλεκτρονικής αντιμετώπισης (jamming) των τουρκικών drone.

Ιron Dome: Έπεσαν οι υπογραφές – Το αγοράζει η Κύπρος

Ιron Dome σημαίνει κατάρριψη, δηλαδή με το Ιron Dome οι Έλληνες θα στέλνουν πυραύλους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για την κατάρριψη ενός τουρκικού drone, έγραφε το Sportime τον Φεβρουάριο του 2022.

Βέβαια το Iron Dome είναι από τις καλύτερες λύσεις που θα μπορούσε να εξετάσει η Ελλάδα για την προστασία των νησιών της, γιατί προσφέρει αντιβαλλιστικές, αντιπυραυλικές και αντιαεροπορικές ικανότητες.

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας, είναι πιθανό να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ελλάδα, με τους eurasiantimes.com να σημειώνουν πως Ελλάδα και Ινδία μπορούν «να συνεργαστούν σε τεχνολογίες άμυνας κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών για την αντιμετώπιση της απειλής των μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Τουρκία και το Πακιστάν».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αρχικά, η Ελλάδα «θα μπορούσε να μοιραστεί τα δεδομένα για τα χαρακτηριστικά πτήσης και την υπογραφή ραντάρ των τουρκικής κατασκευής drones με την Ινδία, καθώς ο ελληνικός στρατός πρέπει να έχει συγκεντρώσει σημαντικές πληροφορίες για τουρκικά drones που πετούν τακτικά πάνω από ελληνικά νησιά».

Η εμπειρία που συγκεντρώνει η Ελλάδα είναι το θετικό από τις τουρκικές παραβιάσεις και η εμπειρία αυτή θα ζητηθεί και από άλλες συμμαχικές χώρες.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι: Τι κι αν πάρουμε F-16 Viper – Η Ελλάδα έχει Rafale και Meteor με βεληνεκές 320 χιλιομέτρων

Το ρωσικό Bayraktar κάνει έξαλλους τους Τούρκους – Πήραν ένα ολόκληρο τουρκικό TB2

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ιron Dome: Έπεσαν οι υπογραφές – Το αγοράζει η Κύπρος». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αριστοτέλης Παπαργύρης

Είμαι πτυχιούχος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο A.S.E. Bucharest. Έχω συμμετάσχει στην ειρηνευτική αποστολή KFOR στο Κόσοβο.

ΣΧΟΛΙΑ