Αρχική » Ελληνοτουρκικά

S-300: Ξεμπρόστιασαν οι Ισραηλινοί τους Τούρκους – Άρχισαν οι αντιδράσεις

Οι Τούρκοι στο στόχαστρο για τους ρωσικούς S-300 ενώ κατηγορούνται για παράβαση διεθνούς Σύμβασης.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά
S-300: Ξεμπρόστιασαν οι Ισραηλινοί τους Τούρκους - Άρχισαν οι αντιδράσεις

S-300: Ξεμπρόστιασαν οι Ισραηλινοί τους Τούρκους, σχετικά με τη διέλευση φορτωμένου πλοίου με S-300 από τα Στενά του Βοσπόρου (σ.σ. ενώ οι Τούρκοι τα έχουν κλειστά για στρατιωτικούς σκοπούς).

Μάλιστα, σε ανακοίνωση προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, σχετικά με τη διέλευση του φορτωμένου με ρωσικούς S-300 πλοίου «Sparta II» από τον Βόσπορο.

«Μια ισραηλινή εμπορική δορυφορική εταιρεία μοιράστηκε εικόνες του συστήματος αεράμυνας S-300 του ρωσικού στρατού που είχε αναπτυχθεί στη Συρία τις προάλλες. Στις κοινοποιημένες εικόνες, φάνηκε ότι οι ρωσικοί εκτοξευτές ήταν φορτωμένοι σε ένα πλοίο με το όνομα «Sparta II» και το εν λόγω πλοίο πέρασε στη Μαύρη Θάλασσα μέσω του Βοσπόρου», γράφει το τουρκικό αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας έκανε επίσημη δήλωση σχετικά με το περιστατικό, όπου σμφωνα με την ανακοίνωση, ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Ουκρανία κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας την 29 Αυγούστου για εξηγήσεις.

S-300: Ξεμπρόστιασαν οι Ισραηλινοί τους Τούρκους – Άρχισαν οι αντιδράσεις

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Mykola Tochytskyi εξέφρασε τις ανησυχίες του στον Τούρκο πρέσβη για τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τη μεταφορά των πυραυλικών συστημάτων S-300 από τη Συρία στη Ρωσία μέσω του Βοσπόρου.

Στην Τουρκική Πρεσβεία δόθηκε προφορική νότα του ουκρανικού υουργείου Εξωτερικών για το θέμα, που συνιστά παράβαση της Σύμβασης για το Καθεστώς των Στενών (σ.σ. Σύμβαση της 20ης Ιουλίου 1936).

Να θυμίσουμε ότι την ίδια ώρα που οι Τούρκοι έκαναν τα στραβά μάτια και άφηναν να περάσουν ρωσικοί S-300 από τα Στενά, σε παράβαση της Σύμβασης των Στενών, την ίδια ώρα διαμαρτύρονταν για τους ελληνικούς S-300 ότι κλείδωσαν (σ.σ. οι Ρώσοι είπαν ότι πυροδοτήθηκαν κιόλας) τα τουρκικά F-16.

Βέβαια όπως έγινε αντιληπτό οι Τούρκοι προσπάθησαν να σηκώσουν σκόνη για να κρύψουν τα… δικά τους.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσόστομος Σμύρνης: Ο Εθνάρχης του μικρασιατικού ελληνισμού που θυσιάστηκε για το ποίμνιό του

Έβρος: Έτσι γεμίζουν με μετανάστες οι Τούρκοι τα σύνορα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «S-300: Ξεμπρόστιασαν οι Ισραηλινοί τους Τούρκους – Άρχισαν οι αντιδράσεις». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ