Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Αυξάνει κατά 400% τα τέλη διέλευσης πλοίων στον Βόσπορο – Έξαλλοι οι Έλληνες εφοπλιστές

Αδιανόητη κίνηση από την Τουρκία στον Βόσπορο - Έξαλλοι οι Έλληνες εφοπλιστές

Χρήστος Μαγγίνας Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Αυξάνει κατά 400% τα τέλη διέλευσης πλοίων στον Βόσπορο - Έξαλλοι οι Έλληνες εφοπλιστές

Σε αδιέξοδο οδηγεί τους Έλληνες εφοπλιστές η Τουρκία με την απόφαση της να αυξήσει κατά 400% τα τέλη διέλευσης πλοίων στον Βόσπορο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να φέρει τα πάνω κάτω στα ελληνοτουρκικά με ένα ακόμη χτύπημα να γίνεται από τις 7 Οκτωβρίου του 2022, ημερομηνία κατά την οποία έχει αποφασιστεί μια αδιανόητη αύξηση που αγγίζει το 400% στα τέλη διέλευσης πλοίων από τον Βόσπορο.

Η εξέλιξη αυτή έκανε έξαλλη την Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ) , η οποία με επίσημη επιστολή της προς τα υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας, ζητάει την παρέμβαση τους επί του θέματος.

Παράλληλα, οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν ήδη χτυπήσει την πόρτα διεθνών οργανισμών, καταγγέλλοντας την απόφαση που πήρε η Τουρκική Κυβέρνηση και η οποία έρχεται απέναντι στην λειτουργία της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας αναφορικά με την ελεύθερη διακίνηση αγαθών.

Η Τουρκία για ακόμη μια φορά παίζει με τη φωτιά εκμεταλλευόμενη την κομβική σημασία που έχει γεωγραφικά ο Βόσπορος.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Αυξάνει κατά 400% τα τέλη διέλευσης πλοίων στον Βόσπορο – Έξαλλοι οι Έλληνες εφοπλιστές». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr. Στα GeoStratigika ξεκίνησα με την γέννησή του, στις 5 Ιουλίου 2022

ΣΧΟΛΙΑ