Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Μεγάλη ανησυχία για τα εξοπλιστικά – Δεν βλέπουν F-16 πριν το 2027!

Προβληματισμένοι φαίνεται πως είναι στην Τουρκία, καθώς δεν βλέπουν να έρχονται τα F-16 από τις ΗΠΑ πριν από το 2027.

Βαγγέλης Λάσκαρης Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Διεθνή
Προβληματισμένοι φαίνεται πως είναι στην Τουρκία, καθώς δεν βλέπουν να έρχονται τα F-16 από τις ΗΠΑ πριν από το 2027.

Τουρκία: Την ώρα που τα F-16 αποτελούν την «καυτή πατάτα» της νέας κυβέρνησης Ερντογάν, τα μηνύματα που έρχονται σε ό,τι αφορά τον εκσυγχρονισμό τους μόνο αισιόδοξα δεν είναι!

Ειδικότερα, ακόμα και σε περίπτωση που το Κογκρέσο να πει το «ναι», η Τουρκία θα παραλάβει τα πρώτα F-16 το νωρίτερο το 2027! Για αυτό οι Τούρκοι εξετάζουν το ενδεχόμενο αγοράς Eurofighter από τη Βρετανία.

Όπως αναφέρουν στις αναλύσεις τους τα τουρκικά ΜΜΕ:

«Από την άλλη πλευρά, ακόμη και αν το Κογκρέσο των ΗΠΑ δώσει σήμερα το πράσινο φως στο αίτημα της Τουρκίας για τα F-16 Block 70, θα χρειαστούν μήνες για να αρχίσουν οι παραδόσεις. Στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Greenville της Νότιας Καρολίνας, όπου κατασκευάζεται το μαχητικό αεροσκάφος F-16 Block 70, μπορούν να παράγονται τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 70 το μήνα.

Επί του παρόντος, η Ταϊβάν, η Ελλάδα, το Μαρόκο, η Σιγκαπούρη, η Νότια Κορέα, το Μπαχρέιν, η Βουλγαρία, η Ιορδανία, οι Φιλιππίνες και η Σλοβακία είτε έχουν ενεργές παραγγελίες για F-16 Block 70 είτε σχεδιάζουν να προβούν σε παραγγελίες στο εγγύς μέλλον. Αυτή τη στιγμή, η Lockheed Martin έχει έναν όγκο παραγγελιών περίπου 150 μονάδων για το F-16 Block 70. Ενώ η πρώτη παράδοση F-16 Block 70 έγινε φέτος τον Μάρτιο στο Μπαχρέιν.

Στην καλύτερη περίπτωση, προβλέπεται ότι θα χρειαστούν τρία χρόνια μέχρι να αρχίσουν οι παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 70 στην Τουρκία. Είναι γνωστό ότι το «σχέδιο Β» της Τουρκίας σε περίπτωση που δεν δοθεί η έγκριση για τα F-16 Block 70 είναι το Eurofighter Typhoon… Ωστόσο, υπάρχουν και εκεί διάφορα ερωτηματικά. Θα μιλήσουμε για αυτά τα ερωτηματικά όταν έρθει η ώρα…».

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Επίδειξη δύναμης με τον Tayfun – Απειλούν με συντριβή και τις ΗΠΑ!

Η Άγκυρα αυξάνει το τέλος για τη διέλευση πλοίων μέσω του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Μεγάλη ανησυχία για τα εξοπλιστικά – Δεν βλέπουν F-16 πριν το 2027!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ